pogacele unguresti cu branza
Aluaturi,  Aluaturi sarate,  Craciun,  Pasti,  Retete de sarbatori,  Ungaria

Pogacele unguresti cu branza – reteta traditionala simpla si gustoasa

Pogacele unguresti cu branza. Pogacele unguresti. Reteta pogacele unguresti. Cum se fac pogacelele unguresti. Pogacele traditionale maghiare. Pogacele cu branza.

Pogacelele unguresti sunt aperitive traditionale originare din bucataria maghiara, cunoscute pentru textura lor frageda si gustul intens de untura sau branza. Aceste mici delicii se gasesc adesea pe mesele de sarbatoare sau la evenimente speciale si sunt perfecte pentru orice moment al zilei.

Ce sunt pogacelele unguresti?

Pogacelele (sau pogácsa in maghiara) sunt produse de patiserie care pot fi preparate cu diferite umpluturi sau arome: cu branza, cu untura, cu cartofi, cu jumari sau chiar cu leurda. Sunt crocante la exterior si moi in interior, fiind o combinatie perfecta intre paine si foietaj.

pogacele unguresti cu branza

Ingrediente pentru pogacele unguresti cu branza

500 g faina
250 g branza de burduf sau telemea
200 g untura (sau unt)
2 galbenusuri
100 ml lapte
25 g drojdie proaspata sau 7 g drojdie uscata
1 lingurita zahar
Sare dupa gust
1 ou pentru uns deasupra
Optional: chimen, susan sau cascaval ras pentru decor

Mod de preparare reteta pogacele unguresti

Se pregatesc ingredientele.
Se incalzeste usor laptele si se dizolva in el drojdia cu zaharul. Se lasa sa se activeze 10 minute.
Intr-un bol mare, se amesteca faina cu sarea si se adauga branza rasa.
Se pune untura si galbenusurile, apoi se adauga treptat amestecul de lapte cu drojdie.
Se framanta un aluat omogen si elastic. Acopera si se lasa la dospit o ora, intr-un loc cald, ferit de curent.
Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe masa infainata, se pliaza de cateva ori si selasa 10-15 minute la odihna.

Se intinde din nou aluatul la grosimea de aproximativ 1,5 cm si decupeaza cercuri cu un pahar sau forma de biscuiti.

Se aseaza pogacelele in tava cu hartie de copt, se ung cu ou batut si se presara optional seminte de susan sau branza.

Se coc la 180°C timp de 20-25 de minute sau pana devin aurii.

pogacele unguresti cu branza

Sfaturi pentru cele mai bune pogacele unguresti cu branza

Foloseste branza bine scursa pentru a evita un aluat prea moale.
Pentru un plus de gust, poti adauga si putin piper sau paprika in aluat.
Pogacelele sunt delicioase atat calde, cat si reci si pot fi pastrate in cutii inchise timp de cateva zile.

pogacele unguresti cu branza

Pogacelele unguresti sunt o alegere perfecta pentru gustari rapide, aperitive festive sau chiar mic dejun. Aceasta reteta traditionala este simpla, iar rezultatul este mereu savuros. Incearca si tu pogacelele acasa si bucura-te de o savoare autentica din bucataria maghiara!

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Langosi cu cartofi reteta secuiasca

langosi cu cartofi reteta secuiasca

Galuste de faina Nokedli – reteta traditionala maghiara

galuste de faina nokedli

Pogaci ardelenesti cu branza de vaci – reteta de pogacele pufoase si gustoase

pogaci ardelenesti cu cascaval

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.