ciorba de miel cu legume
Miel,  Pasti,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti,  Supe/ciorbe

Ciorba de miel cu legume – reteta traditionala pentru masa de sarbatoare

Ciorba de miel cu legume. Ciorba de miel pentru Paste. Reteta traditionala de Paste. Mancare de Paste cu miel. Ciorba festiva cu carne de miel. Reteta pascala cu miel. Preparat traditional de sarbatori. Ciorba pentru masa de Paste. Ciorba romaneasca de Paste. Ciorba de miel ca la mama acasa. Reteta de sarbatoare cu miel. Ciorba de miel usoara.

Ciorba de miel  este un preparat clasic, nelipsit de pe mesele romanilor in perioada Pastelui. Aromata, satioasa si plina de gust, aceasta ciorba combina perfect carnea frageda de miel cu legume proaspete si verdeturi de primavara.

Aceasta ciorba este bogata in proteine, vitamine si minerale, fiind ideala pentru o masa consistenta si echilibrata. Este perfecta pentru sarbatori, dar si pentru zilele racoroase in care vrei un preparat cald si reconfortant.

Ingrediente necesare:

Carne de miel – Este ingredientul principal, care da gustul specific acestei ciorbe. Se recomanda gatul, coastele sau spata, deoarece contin oase care intensifica aroma supei.

Ceapa
– Ofera gust dulceag si baza pentru aroma. Ceapa devine moale in timpul fierberii si se combina perfect cu celelalte legume.

Morcovi – Adauga dulceata naturala si culoare ciorbei. Sunt o sursa buna de vitamine si dau consistenta preparatului.

Radacina de patrunjel – Asemanatoare la gust cu pastarnacul, radacina de patrunjel completeaza perfect morcovul si telina, oferind un gust proaspat si usor condimentat.

Telina – Telina este un ingredient esential in multe supe si ciorbe. Adauga un gust aromat, usor amarui si plin de caracter.

Ardei gras – Poate fi rosu sau galben. Adauga culoare, textura si un gust usor dulceag ciorbei.

Fasole verde – Fasolea verde adauga prospetime si o textura crocanta. Este un ingredient sezonier excelent pentru primavara si vara.

Bors – Ingredientul care da ciorbei gustul acrisor specific. Se poate inlocui cu zeama de lamaie sau otet, in functie de preferinte.

Sare si piper – Condimente esentiale pentru echilibrarea gustului.

Leustean si patrunjel verde – Verdeturile adaugate la final dau o aroma proaspata si autentica. Leusteanul este nelipsit din ciorbele romanesti.

ciorba de miel cu legume

Sfaturi pentru cea mai buna ciorba de miel

Alege carne de miel proaspata, de calitate, preferabil de la o sursa locala.
Poti inlocui borsul cu zeama de lamaie pentru o varianta mai usoara.
Pentru un gust mai intens, caleste legumele inainte de a le adauga in ciorba.
Fasolea verde adauga textura si prospetime – este perfecta in ciorbele de primavara.

Ingrediente pentru ciorba de miel cu legume

1 kg carne de miel (gat, coaste, spata sau cap)
1 ceapa mare
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1/2 telina
1 ardei gras
150-200 g fasole verde
2 linguri orez
bors (dupa gust)
sare, piper
leustean si patrunjel verde proaspat

Mod de preparare reteta ciorba de miel cu legume

Se pregatesc ingredientele. Se taie ceapa, morcovii, radacina de patrunjel, telina si ardeiul gras in cuburi mici sau bastonase, dupa preferinta.
Se spala bine carnea si se taie in bucati potrivite. Se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Cand incepe sa fiarba, se spumeaza bine pana lichidul ramane limpede.

ciorba de miel cu legume

Se adauga legumele in oala si se lasa sa fiarba impreuna cu carnea, la foc mediu.
Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga fasolea verde. Mai lasa ciorba pe foc pana cand toate ingredientele sunt bine fierte.

ciorba de miel cu legume
Se acreste cu bors si se potriveste de sare si piper dupa gust.
Se opreste focul si se presara leustean si patrunjel verde tocat marunt pentru o aroma proaspata si placuta. Pofta buna!

Ciorba de miel cu legume este alegerea ideala atunci cand vrei o masa traditionala, sanatoasa si savuroasa. Incearca aceasta reteta si bucura-te de gustul autentic romanesc!

RECOMAND SI ACESTE CIORBE:

Ciorba de afumatura cu zeama de varza – reteta traditionala romaneasca

ciorba de afumatura cu zeama de varza

Ciorba de varza ardeleneasca lucicos – reteta de lucskos kaposzta

Ciorba de varza ardeleneasca lucicos

Ciorba de salata cu afumatura si lapte reteta traditionala ardeleneasca

Ciorba de salata cu afumatura si lapte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.