ciorba de afumatura cu zeama de varza
Craciun,  Porc,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti,  Supe/ciorbe

Ciorba de afumatura cu zeama de varza – reteta traditionala romaneasca

Ciorba de afumatura cu zeama de varza. Reteta ciorba traditionala. Ciorba cu zeama de varza. Reteta ciorba afumatura. Ciorba de casa. Retete romanesti. Ciorba cu legume. Ciorba cu taitei. Ciorba acra. Reteta traditionala romaneasca. Ciorba gustoasa. Ciorba simpla. Retete de ciorba. Ciorba cu carne afumata.

Ciorba de afumatura este una dintre cele mai iubite retete traditionale romanesti, perfecta pentru mesele in familie sau ocaziile speciale. Cu o combinatie delicioasa de afumatura, zeama de varza, legume proaspete si taitei, aceasta ciorba este un adevarat rasfat culinar.

De ce ingrediente ai nevoie pentru aceasta reteta?

Carne afumata: Poti folosi costita, ciolan sau kaiser, care adauga un gust intens si specific ciorbei.
Apa: Baza pentru fierberea carnii si a legumelor.
Zeama de varza: Ofera un gust acru si autentic ciorbei. Ajusteaza cantitatea in functie de preferinte.
Morcovi: Adauga dulceata si culoare preparatului.
Radacina de patrunjel: Pentru un plus de aroma si savoare.
Telina: Ofera un gust proaspat si complet.
Ceapa: Ingredient esential pentru baza aromatica a ciorbei.
Cartofi: Adauga consistenta si completeaza reteta.
Rosii:Pentru aroma si culoare.
Taitei: Preferabil de casa, pentru un gust autentic si o textura delicioasa.
Ulei: Folosit pentru calirea legumelor sau pentru a adauga un plus de savoare.
Sare si piper: Pentru a echilibra gusturile si a intensifica aromele.
Leustean proaspat: Decor si aroma finala, specifica ciorbelor romanesti.

Sfaturi pentru cea mai buna ciorba de afumatura cu zeama de varza

Poti folosi orice tip de afumatura, insa carnea cu os (cum ar fi ciolanul) ofera mai multa savoare.
Daca zeama de varza este foarte sarata, dilueaz-o cu putina apa inainte de a o adauga in ciorba.
Pentru un gust autentic, incearca sa folosesti taitei de casa.

ciorba de afumatura cu zeama de varza

De ce sa incerci aceasta reteta?

Ciorba de afumatura cu zeama de varza, legume si taitei este nu doar delicioasa, ci si hranitoare. Este ideala pentru zilele racoroase, dar si pentru mesele festive in familie. Reteta este usor de adaptat si garantat va deveni un preparat preferat in casa ta.
Incearca aceasta reteta traditionala si bucura-te de gustul autentic al bucatariei romanesti!

Ingrediente

500 g carne afumata (costita, ciolan sau kaiser)
2 litri apa
500 ml zeama de varza
2 morcovi
1 radacina de patrunjel
1 telina mica
1 ceapa
2 cartofi
2-3 rosii
200 g taitei (de casa sau cumparati)
2 linguri ulei
Sare si piper dupa gust
Leustean proaspat pentru decor

Mod de preparare ciorba de afumatura cu zeama de varza

Se pregatesc ingredientele.
Se pune carnea intr-o oala cu apa rece si se lasa sa fiarba. Se indeparteaza spuma care se formeaza deasupra pentru a obtine un lichid clar.
Se curata si taie morcovii, patrunjelul, telina, rosiile si ceapa in cubulete mici.
Dupa ce carnea a fiert timp de aproximativ 30 de minute, se adauga legumele si se lasa sa fiarba impreuna.
Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga zeama de varza. Se gusta inainte si ajusteaza cantitatea in functie de cat de acra vrei sa fie ciorba.
Se adauga cartofii taiati in cuburi mici si se lasa totul sa fiarba pana cand cartofii sunt moi.
Se pun taiteii si se mai fierbe ciorba conform timpului indicat pe ambalaj (sau 3-4 minute pentru taiteii de casa).
Se potriveste gustul cu sare si piper.
La final, se adauga leustean proaspat tocat. Se poate servi cu smantana si ardei iute.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Ciorba de varza ardeleneasca lucicos – reteta de lucskos kaposzta

Ciorba de varza ardeleneasca lucicos

Ciorba de salata cu afumatura si lapte reteta traditionala ardeleneasca

Ciorba de salata cu afumatura si lapte

Ciorba de rosii cu leustean si fidea

ciorba de rosii cu leustean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.