Prajitura cu foi si crema caramel
Reteta prajitura cu foi si crema caramel. Prajitura cu foi si crema caramel. Prajitura cu foi de cacaoc. Crema caramel. Desert cu caramel. Reteta prajitura cacao. Prajitura caramel. Foi de cacao. Prajitura de casa. Reteta simpla prajitura cu foi.
Daca esti in cautarea unui desert rafinat care sa cucereasca pe toata lumea, prajitura cu foi de cacao si crema caramel este alegerea perfecta. Aceasta reteta imbina gustul intens al foilor de cacao cu dulceata fina a cremei caramel, rezultand un desert spectaculos.
Descopera gustul inconfundabil al prajiturii cu foi si crema, perfecta pentru sarbatori! Aceasta delicioasa prajitura combina foi fragede, usor crocante, cu o crema fina si aromata, creand o experienta culinara de neuitat. Ideala pentru mesele festive, prajitura noastra se potriveste de minune alaturi de o cana de ceai sau cafea.
Fie ca o pregatesti pentru Craciun, Paste sau alte ocazii speciale, aceasta prajitura va impresiona cu siguranta musafirii. Incearca reteta noastra simpla si savureaza momente de neuitat alaturi de cei dragi!
Sfaturi utile
Asigurati-va ca toate ingredientele sunt la temperatura camerei pentru a obtine o compozitie uniforma.
Daca doriti o crema de caramel mai intensa, puteti adauga putin mai mult zahar, cafea sau esenta de rom.
Prajitura poate fi pastrata in frigider, acoperita, timp de cateva zile.
Pentru un plus de aroma, poti adauga nuci tocate in crema caramel.
Daca preferi o textura mai moale, poti insiropa foile cu putin sirop de zahar sau cafea.
De ce sa alegi prajitura cu foi de cacao si crema caramel?
Aceasta prajitura este ideala pentru orice ocazie: sarbatori, aniversari sau mese in familie. Aspectul elegant si gustul sofisticat vor transforma acest desert in vedeta mesei tale. In plus, combinatia dintre cacao si caramel este una clasica, care nu da gres niciodata.
Ingrediente prajitura cu foi si crema caramel
Pentru foi:
100 ml de lapte
4 linguri de miere
2 oua
120 g de unt
200 g de zahar
1 lingurita de bicarbonat de sodiu
420 g de faina
30 g de pudra de cacao
un varf de cutit de sare
Pentru crema:
300 g de zahar
1 litru de lapte
100 g de faina
250 g de unt
Pentru deasupra
zahar pudra
Mod de preparare reteta prajitura cu foi si crema caramel
Foile:
Se pregatesc ingredientele si se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Intr-o craticioara adanca, se amesteca laptele, mierea de albine, ouale, untul taiat cubulete si zaharul. Se amesteca constant pana cand zaharul se dizolva complet, iar compozitia devine omogena. Se adauga bicarbonatul si se amesteca pana cand compozitia isi dubleaza volumul si capata o consistenta usor spumoasa.
Intr-un bol, se cerne faina si se amesteca cu cacaua si sarea. Se incorporeaza treptat amestecul uscat peste cel lichid (dupa ce acesta s-a racorit putin). Se amesteca mai intai cu o spatula, apoi se framanta usor cu mainile pana se obtine un aluat omogen si nelipicios. Se imparte aluatul in 4 bucati egale de 30×32 cm.
Pe o suprafata presarata cu putina faina, se intinde fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire. Se asaza fiecare foaie intinsa pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt sau unsa cu putin unt. Se inteapa din loc in loc cu o furculita.
Se coace fiecare foaie timp de 5-7 minute, pana cand devine ferma la atingere, dar nu prea uscata (se va intari mai mult dupa racire). Se scot foile din cuptor si se lasa sa se raceasca complet inainte de a le manevra, pentru a evita ruperea lor.
Crema:
Se pregatesc ingredientele. Zaharul se caramelizeaza intr-o craticioara, avand grija sa nu devina prea inchis la culoare, altfel crema va avea un gust usor amar. Se adauga untul taiat cubulete si se amesteca pana se topeste complet. Apoi se toarna 800 ml de lapte.
Restul de 200 ml de lapte se amesteca cu faina. Se lasa amestecul sa fiarba pana cand caramelul se dizolva complet. Se adauga faina amestecata cu laptele si se mai lasa sa fiarba inca 5 minute.
Se opreste focul si se lasa crema sa se raceasca. Aceasta se va ingrosa in continuare.
Asamblare:
Se ia o foaie si se adauga 1/3 din crema, intinzand-o uniform.
Se continua cu restul foilor si la sfarsit se pune o greutate deasupra, pana a doua zi.
Se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza.
Prajitura cu foi de cacao si crema caramel este un desert pe care merita sa-l incerci.
Urmeaza pasii din aceasta reteta si vei obtine o prajitura delicioasa, care ii va impresiona pe toti cei care o vor gusta. Nu uita sa o servesti alaturi de o cafea sau un ceai pentru un moment de rasfat complet!
RECOMAND SI ACESTE PRAJITURI:
Prajitura Arlechin – Reteta simpla si delicioasa pentru orice ocazie
Prajitura cu nuca, ness si krantz