piept de pui cu sos chinezesc
Asia,  China,  Mâncăruri cu carne,  Pui

Piept de pui cu sos chinezesc – reteta asiatica simpla si delicioasa

Piept de pui cu sos chinezesc. Reteta de piept de pui cu sos. Reteta asiatica cu piept de pui. Cum sa faci piept de pui cu sos. Piept de pui cu sos dulce-acrisor. Reteta rapida cu piept de pui. Retete asiatice cu pui. Retete chinezesti.

Descopera cum sa prepari  pui cu sos chinezesc delicios si rapid. O reteta simpla, cu ingrediente autentice, perfecta pentru iubitorii bucatariei asiatice.

Daca esti pasionat de bucataria asiatica si vrei sa incerci ceva nou, pieptul de pui cu sos chinezesc este reteta perfecta. Este un preparat delicios, rapid de pregatit si potrivit pentru orice masa a zilei. Combinatia de arome – dulce, sarat si usor picant – face ca acest fel de mancare sa fie pe placul tuturor.

Aceasta mancare combina bucatile suculente de pui cu un sos aromat, bogat in arome asiatice, cum ar fi sosul de soia, ghimbirul si usturoiul. Poti adauga legume proaspete precum ardei, morcovi si broccoli pentru un plus de culoare si nutrienti. Ideal pentru a fi servit alaturi de orez sau taitei, puiul cu sos chinezesc este alegerea ideala pentru iubitorii de bucate exotice. Descopera cum sa prepari aceasta reteta simpla, care va impresiona familia si prietenii!

Sfaturi utile

Foloseste piept de pui proaspat si taie-l fasii subtiri pentru o gatire uniforma.

Poti adauga legume precum broccoli, ciuperci sau morcovi pentru mai multa varietate.

Daca iti plac preparatele mai picante, adauga fulgi de chili sau ardei iute.

Ingrediente necesare

500 g piept de pui, taiat fasii subtiri
2 linguri sos de soia
1 lingura sos de stridii (optional)
1 lingura sos dulce-acrisor
1 lingura amidon de porumb
2 linguri ulei vegetal (ulei de susan, pentru un plus de aroma)
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 bucata mica de ghimbir, rasa (optional)
1 ceapa verde, tocata pentru decor

Mod de preparare reteta piept de pui cu sos chinezesc

Se pregatesc ingredientele.
Se pun fasiile de piept de pui intr-un bol, se adauga 1 lingura de sos de soia si amidonul de porumb. Se amesteca bine si se lasa la marinat timp de 10-15 minute.

Se incinge o tigaie wok sau o tigaie adanca si adauga uleiul. Se caleste usturoiul si ghimbirul pana devin aurii, avand grija sa nu ardeti usturoiul.

Se adauga pieptul de pui si se prajeste la foc mare, pana cand se rumeneste uniform.

Se adauga peste pui restul de sos de soia, sosul de stridii si sosul dulce-acrisor. Se amesteca bine, astfel incat sosul sa acopere uniform bucatile de pui. Daca doriti un sos mai consistent, se poate adauga o lingurita de amidon dizolvata in putina apa.

Se presara ceapa verde deasupra pentru un plus de prospetime.

Se serveste alaturi de o portie de orez  sau taietei de orez. Este o reteta care combina perfect aromele asiatice si care va fi cu siguranta apreciata de toata familia.

RECOMAND SI ACESTE RETETE ASIATICE:

Noodles cu pui si legume – reteta asiatica rapida si delicioasa

noodles cu pui si legume

Pui picant cu caju reteta de mancare chinezeasca rapida

Pui picant cu caju

Pui cu ghimbir si sos de soia reteta asiatica simpla

Pui picant cu ghimbir

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.