Pui picant cu piper de Sichuan
Pui picant cu piper de Sichuan. Cum sa prepari acasa mancare chinezeasca. Retete cu piper de Sichuan. Retete chinezesti cu pui. Cum se face mancarea chinezeasca.
Piperul de Sichuan este un condiment din bucataria chinezeasca si a inceput sa fie cunoscut si la noi. Nu mai este asa de greu de procurat, daca nu este in supermarketuri, il gasiti la magazinele online.
Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare chinezeasca este cea de pui cu piper de Sichuan, la care recomand sa puneti condimentele dupa gust, mai ales daca sunteti la prima incercare. Puneti putin la inceput si apoi mai adaugati daca e nevoie. La fel si cu cantitatea de ardei iuti.
Daca iti place mancarea picanta, sigur ca reteta aceasta va fi pe gustul tau. Iar daca o incerci, astept impresii.
Incercati si reteta de pui cu susan
Va recomand si puiul Shanghai
Ingrediente pui picant cu piper de Sichuan
1 piept de pui,dezosat si taiat in cubulete uniforme de 1-2 cm si marinat cu o lingura de sos de soia
1 cm de ghimbir proaspat,ras
2 catei de usturoi, taiat cubulete marunte
4 ardei iuti uscati ( puteti schimba cantitatea dupa propriul gust), facuti bucatele
2 linguri de sos de soia
1 lingurita miere
1 lingurita de piper de Sichuan, maruntit in mojar
2 linguri de ulei
Mod de preparare reteta pui cu piper de Sichuan
Se infierbanta uleiul intr-un wok si cand acesta e fierbinte se adauga bucatile de pui.
Se prajesc si se scot pe o farfurie sau se trag intr-o parte a wokului.
In wok,se prajesc pe rand piperul de Sichuan, fulgii de ardei iute, usturoiul,ghimbirul,iar apoi adaugam inapoi bucatile de pui si amestecam.
Condimentam cu sos de soia si miere, mai scuturam putin wokul si servim cu orez alb.
Pofta buna!
Sa treceti si reteta aceasta pe lista de incercat, copiii mei nu lasa nimic in farfurii!