Ciorba de rosii cu leustean si fidea
Ciorba de rosii cu leustean. Reteta de ciorba de rosii. Ciorba de rosii cu fidea. Retete de post.
Ciorba de rosii cu legume, leustean si fidea reprezinta una dintre comorile bucatariei traditionale romanesti. Aceasta reteta imbina armonios gustul dulce-acrisor al rosiilor cu aromele proaspete ale legumelor si a leusteanului, oferind o masa hranitoare si reconfortanta. Ciorba este nu doar un preparat gustos, ci si o alegere sanatoasa, plina de vitamine si nutrienti, ideala pentru toate anotimpurile.
Ciorba de rosii se remarca prin culoarea sa vibranta si aroma intensa, datorita ingredientelor fresh utilizate. Rosiile, fie ca sunt proaspete sau din conserva, stau la baza acestei supe, oferind un gust inconfundabil. Legumele, cum ar fi morcovii, ardeiul sau telina, contribuie la bogatia de texturi si arome, in timp ce fidea adauga un element de consistenta, transformand ciorba intr-un fel de mancare complet.
Leusteanul, cu aroma sa distincta, completeaza perfect acest preparat, oferind un plus de prospetime. Ciorba de rosii este o alegere ideala pentru zilele racoroase, dar si o optiune usoara si revigoranta in sezonul cald, fiind perfecta atat pentru mesele in familie, cat si pentru ocazii speciale.
Ingrediente
2 kg de rosii
2 ardei grasi
1 morcov
1 pastarnac (optional)
1 legatura de patrunjel
1-2 legaturi de leustean
ulei pentru calit legumele
fidea
Mod de preparare reteta ciorba de rosii cu leustean
Se pregatesc ingredientele pentru o oala de ciorba de 3 l.
Rosiile se spala si se decojesc.Se taie in bucati mici.
Ceapa se decojeste si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoare sau se taie cubulete.
Ardeiul de curata de seminte si se taie in cubulete.
Se caleste ceapa si morcovul, cand incep sa se inmoaie se adauga ardeiul.
Dupa cateva minute se pun si rosiile taiate.
Se completeaza cu apa si se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mediu.
Se adauga sare dupa gust si se pune fideaua. Dupa ce da in clocot, se ia de pe foc.
Se toaca marunt leusteanul si patrunjelul si se adauga in ciorba.
Se poate servi fierbinte, dar si rece.
Pofta buna!
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Ciorba de perisoare – reteta traditionala