Asia,  Desert,  Muffins

Hoddeok – Korean Pancakes

For English version scroll down

Desi am cateva retete aliniate si care se asteapta postate, gogoselele astea au fost atat de delicioase ca a trebuit sa impartasesc repede-repede reteta,chiar daca prezentarea…ce ma amagesc eu,ca nu-i nici o prezentare,dar am facut pozele seara si pana dimineata nu mai aveam ce fotografia:))

Este o reteta coreeana, un „dulce” care se face si se gaseste pe tarabele de pe strazi. Sa nu-l fi mancat acolo,de la mama lui,n-as fi ghicit nici intr-o mie de ani care este originea acestor pancakes-uri. Inspiratia de pe acest site, unde presimt ca voi petrece ceva timp si unde gasiti poze din timpul prepararii.

Ingrediente:
200 ml de apa calduta
2 linguri de zahar
25 gr de drojdie
1/2 lingurita de sare
1 lingura ulei
Aceste ingrediente se pun intr-un bol si se amesteca bine.
Se adauga 250 gr de faina si se amesteca cu  lingura sau cu mana.
Se acopera bolul si se lasa la dospit,cam o ora sau pana se dubleaza in volum.
Se framanta ca sa iasa bulele de aer si se mai lasa la dospit 15-20 de minute.

Pentru umplutura: 
6 linguri de zahar alb sau brun
1 lingura de scortisoara Kotanyi

Se intinde o foaie din aluat si se taie forme rotunde care se vor umple cu amestecul pentru umplutura,iar deasupra se pune un alt cerculet taiat din aluat.
Se prajesc in ulei incins si se servesc calde.

Hoddeok

All this flow of Korean recipes made me go back to the streets of Seoul and remember these pancakes sold in the street, I could never pass them without buying one. Luckily,there’s no shortage of hoddeok recipes on the web and it makes it so easy to make them at home. But I couldn’t have guessed it’s a Korean dessert if my life depended on.

Ingredients:
1 cup lukewarm water
2 T sugar
25 gr fresh yeast
1/2 t salt
1 T oil

Mix all ingredients and add 2 cups all purpose flour and mix thoroughly with a spoon or with your hands.
Cover the bowl and set aside for one hour or until it doubles in size. Knead to remove the bubbles and let rest for 15-20 minutes.
Make rounds from the dough and fill them with a mixture of 6 T white or brown sugar and 1 T cinnamon and fry them.Serve hot.

Hoddeok in Seoul

7 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.