Ciorba de perisoare - reteta traditionala
Craciun,  Retete de sarbatori,  Retete romanesti,  Supe/ciorbe

Ciorba de perisoare – reteta traditionala

Ciorba de perisoare – reteta traditionala.

Ciorba aceasta este un fel de mancare traditional romanesc. Este o supa delicioasa si plina de arome, in care perisoarele din carne sunt gatite intr-un bulion savuros. Este o mancare perfecta pentru zilele reci de iarna sau pentru orice moment in care vrei sa te bucuri de o masa calda si reconfortanta. Si are multe variante.

Ciorba se poate drege cu un galbenus batut cu smantana. La perisoare se poate adauga o felie de paine sau pesmet. De asemenea, carnea tocata poate fi de porc sau un amestec de porc-vita, dar si de pui. Ciorba se poate acri si cu zeama de lamaie.

Si Ciorba radauteana cu perisoare de pui este delicioasa si merita incercata.

ciorba radauteana cu perisoare de pui

Ciorba cu perisoare de pui si tarhon este o alegere la fel de buna!

ciorba cu perisoare de pui si tarhon

Ingrediente:

un os de porc
1 ceapa
2 morcovi
1 ardei gras
1 telina mica
2 linguri pasta de tomate
2 l de apa
bors, dupa gust
1 lingurita sare
piper negru proaspat macinat, dupa gust
leustean
patrunjel
Pentru perisoare:
500 gr carne tocata de porc
1 ou
2 linguri de orez
1 ceapa
sare
piper

Mod de preparare ciorba de perisoare – reteta traditionala

Se pregatesc ingredientele.
Legumele se curata si se taie marunt, cubulete.
Se pun la fiert, impreuna cu osul si se lasa sa fiarba bine. Se adauga pasta de tomate si se lasa sa dea cateva clocote.
Intr-un bol se amesteca ingredientele pentru perisoare si se formeaza cu mana uda bilute de marime egala.
Se pun la fiert in ciorba.
Cand e gata, se scoate osul, se adauga bors dupa gust. Se toaca marunt patrunjelul si leusteanul si se pune in ciorba.
Se serveste fierbinte.
Pofta buna!

Recomand si aceste retete:

Ciorba radauteana de pui cu smantana reteta pas cu pas

Supa ardeleneasca cu chimen reteta rapida si ieftina

supa ardeleneasca cu chimen

Ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.