supa ardeleneasca cu chimen
Retete romanesti,  Supe/ciorbe

Supa ardeleneasca cu chimen reteta rapida si ieftina

Supa ardeleneasca cu chimen

Supa  de chimen cu boia este un preparat traditional din inima Transilvaniei, apreciat pentru gustul sau aromat si reconfortant. Cu ingrediente simple, dar pline de savoare, aceasta supa este ideala pentru zilele racoroase sau ca aperitiv la mesele festive. Cu un gust subtil de chimen si un strop de boia, supa aduce un echilibru perfect intre aroma si prospetime.

Este o supa foarte simplu de preparat si aromata. Este indragita de copii si nu se satura niciodata cu doar o portie.
Pentru supa aveti nevoie de doar cateva ingrediente simple. O puteti prepara in doua feluri, cu chimen macinat sau sa faceti un ceai din seminte. Si sa nu lipseasca crutoanele de pe supa cu chimen.

Sfaturi pentru o supa ardeleneasca perfecta:

Daca vrei o supa mai cremoasa, poti adauga si niste legume, apoi le poti pasa  dupa fierbere si  reincorpora in supa.

In loc de boia dulce, poti incerca boia afumata pentru o aroma mai intensa.

Pentru un gust mai puternic, poti adauga o lingurita de usturoi pisat la final.

De ce sa incerci supa ardeleneasca de chimen cu boia?

Aceasta supa este mai mult decat un simplu preparat  – este un adevarat izvor de confort. Aromele de chimen si boia ii confera un gust unic, iar ingredientele traditionale din gospodariile ardelenesti sunt simple si accesibile, dar cu un impact delicios. Este un fel de mancare usor de preparat, dar care impresioneaza prin savoare si caldura.

Daca aveti nevoie de o supa rapida, incercati si voi aceasta reteta.

Ingrediente supa ardeleneasca cu chimen

2 linguri de faina
2 linguri de ulei
1 lingurita de chimen macinat sau 2 linguri de seminte
1 lingurita de boia dulce
1 litru de supa, fierbinte
sare si piper, dupa gust
cateva felii de paine

Mod de preparare reteta supa ardeleneasca cu chimen

Supa ardeleneasca cu chimen o puteti prepara in doua feluri. Fie adaugati chimen macinat in supa, fie mai intai fierbeti semintele de chimen in apa.
Feliile de paine se prajesc in cuptor sau la prajitorul de paine. Se lasa sa se raceasca si se taie in cubulete.
Faina se prajeste in ulei, pana incepe sa-si schimbe culoarea. Se adauga boia si chimen macinat.
Se adauga un polonic de supa fierbinte sau de ceai de chimen si se amesteca.
Se adauga restul de supa si se lasa pe foc pana se ingroasa.
Se serveste calda cu crutoane.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

VA RECOMAND SI ACESTE SUPE:

Gazpacho reteta traditionala spaniola supa rece de rosii

Gazpacho reteta traditionala spaniola

Supa italiana Minestrone

Supa italiana Minestrone

Supa alba de ceapa

supa alba de ceapa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.