Supa italiana Minestrone

Supa italiana Minestrone

40 min

simplu

4 portii

Supa italiana Minestrone. Reteta de minestrone. Supa italiana cu legume si paste.

Minestrone este o supa consistenta din bucataria italieneasca si se prepara cu legume, la care se pot adauga paste, orez sau ambele. Reteta aceasta o prepar destul de des pentru familia mea si este pe gustul nostru.  Desi este foarte satioasa, cateodata servim cu focaccia

La inceput, aceasta supa se pregatea pentru a consuma resturile de legume, dar a devenit foarte populara datorita gustului ei. Este supa la care se poate pune tot ce gasesti prin bucatarie.

Ce ingrediente se folosesc la Minestrone?

Legume – legumele de baza sunt rosiile (pot fi proaspete sau la conserva), ceapa alba si rosie, telina, usturoi, morcovi. Se mai pot adauga tije de apio, mazare, cartofi sau dovlecei. Cu cat mai multe, cu atat mai bine.

Condimente – oregano, busuioc, cimbru, dafin, sare si piper. Pentru prepararea supei se foloseste busuioc uscat, dar e nevoie si de cateva frunze proaspete, pentru a presara deasupra.

Fasole – de obicei se pune fasole alba, dar se poate inlocui cu fasole rosie si chiar si naut.

Paste – de cele mai multe ori folosesc spaghete, dar merg orice fel de paste.

Supa de pui – desi se poate inlocui cu apa sau supa de legume, gustul supei e mult mai bun cand se foloseste supa de pui.

Topping – deasupra, cand servim, se adauga ulei de masline extra virgin, parmezan ras si frunze de busuioc

Ingrediente

250 g fasole alba, fiarta
2 morcovi
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1/4 telina
2 catei de usturoi
6 rosii sau o conserva mica
100 g spaghete sau fidea mai groasa
2 linguri de ulei
1,5 l supa de pui/legume sau apa
2 lingurite de oregano
1 lingurita de busuioc
1 foaie de dafin
cimbru
sare si piper
ulei de masline extra virgin
parmezan
frunze de busuioc

Mod de preparare reteta supa italiana Minestrone

Se pregatesc ingredientele.
Legumele se curata si se taie in cubulete. Rosiile se toaca marunt. Spaghetele se rup in bucati.

Se calesc ceapa alba si rosie, morcovul si telina cu o lingura de ulei.

Se adauga rosiile, spaghetele, dafinul, oregano, busuioc si cimbru.

Supa italiana Minestrone

Se fierbe la foc mediu, cam 20 de minute sau pana cand legumele sunt fierte.
Se serveste cu ulei de masline, parmezan ras si se presara frunze de busuioc.

Supa italiana Minestrone

Recomand sa incerci si:

Supa ardeleneasca cu chimen reteta rapida si ieftina

supa ardeleneasca cu chimen

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de pui a la grec

ciorba de pui a la grec

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.