
Mac and Cheese cu cheddar reteta de macaroane cu branza
Mac and Cheese cu cheddar. Reteta americana de macaroane cu branza. Reteta simpla de macaroane cu branza.
Iata o reteta la indemana oricui. In Statele Unite sunt mancarea pe care oricine o cunoaste, un comfort food care nu lipseste din meniul saptamanal al americanilor. Au si varianta la cutie, unde primeste pastele si o pudra de branza. Toata lumea stie cum se prepara si de aceea prefera varianta facuta in casa, desi si cele la cutie sau de la congelator sunt foarte populare. Data viitoare voi incerca si varianta la Crock Pot.
Reteta este aceeasi cu varianta clasica de Mac and Cheese, dar copiii mei fiind amatori de Cheddar, am incercat si varianta aceasta. Se pot prepara si doar cu Cheddar, dar si in amestec cu cascaval. Nu recomand sa il inlocuiti cu cas sau telemea.
De ce ingrediente avem nevoie?
Paste – in mod normal, se prepara cu paste melci sau melcisori, dar se pot folosi orice fel de paste scurte, cum ar fi fusili
Branza – in reteta de azi am folosit un amestec de cascaval si Cheddar, in cantitati egale, dar se poate jongla cu ele, in functie de gusturi.
Lapte – am folosit lapte de vaca de 1.5%, dar este bun si cel de 3.5%
Faina alba – se foloseste pentru ingrosat, se poate inlocui cu amidon alimentar
Sare – se pune dupa gust
Ingrediente
450 gr paste scurte melci/melcisori
300 ml lapte
2 linguri de faina alba
175 gr cascaval
175 gr branza Cheddar
sare, dupa gust
Mod de preparare reteta Mac and Cheese cu cheddar
Se pregatesc ingredientele. Cascavalul si Cheddar-ul se dau pe razatoare.
Se fierb pastele dupa instructiunile de pachet, se clatesc cu apa rece si se lasa la scurs.
Se pun 250 ml de lapte intr-o craticiora, la incalzit.
Separat, se amesteca 50 ml de lapte cu 2 linguri de faina, pana nu mai sunt cocoloase.
Cand incep sa iasa aburi din laptele pus la incalzit, se adauga compozitia cu faina si se amesteca usor, pana la omogenizare, cam 3-4 minute.
Se adauga cascavalul si chedarr-ul si se amesteca pana cand devine o compozitie creamoasa.
Se adauga sare dupa gust si se ia de pe foc.
Se amesteca jumatate din pastele fierte cu sos si se amesteca, adaugand restul de paste. Se amesteca pana se incorporeaza tot sosul.
Se servesc calde. Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Taitei Chow Mein cu pui si legume reteta chinezeasca
Spaghete cu vinete, rosii si busuioc reteta rapida de paste
Spaghete rapide cu sos de rosii reteta de One pot pasta

