Galuste aurii

Galuste aurii

Galuste aurii este o reteta traditionala ungureasca, cunoscute sub denumirea de Aranygaluska si se prepara prin rularea aluatului de cozonac printr-un amestec de nuci macinate cu zahar.
Reteta de fata este trimisa de Carmen Nemeth, careia ii multumim ca o impartaseste cu noi si a acceptat invitatia de a posta retete in cartea noastra. Si va asteptam si pe voi cu retete apetisante!

Ingrediente

aluat de cozonac
ulei
nuca macinata
zahar

Mod de preparare Galuste aurii

Se framanta un aluat de cozonac care se lasa la dospit. Se unge o oala (cratita mai inalta)cu ulei, apoi cu mana unsa cu ulei rupem bucati din aluat, le rulam intre maini, le tavalim in nuca macinata cu zahar si le asezam in oala ca pe sarmale. Intre randuri se presara nuca cu zahar. Se coace in cuptorul preincalzit cca o ora, se rastoarna pe o farfurie si se rup bucati cu mana. Nu se taie.
Se poate prepara si cu mac.
Un desert delicios 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.