Muschi de vita la gratar
Muschi de vita la gratar
Pe siteurile straine veti intalni multe retete de rubs adica un amestec de condimente care se foloseste la marinarea uscata a carnii. Acest amestec se pune pe carne si se lasa la frigider, astfel incat aromele sa se imbibe si ca apoi se poate pregati pe gratar, dar si pe rotisor sau se poate praji.
Reteta foloseste un amestec de condimente ce contine boia afumata si usturoi, dar si alte arome.
Pentru un muschi de vita=delicios, trebuie sa tineti cont de cateva ponturi: sa nu intepati bucatile de carne si sa lasati feliile o jumatate de ora la temperatura camerei, dupa ce le scoateti din frigider.
Ingrediente
3 felii de muschi de vita (cam 150 g fiecare)
2 linguri de Kotanyi Texas BBQ Rubs
2 linguri ulei de masline
Mod de preparare reteta muschi de vita la gratar
Se amesteca Kotanyi Texas BBQ Rubs cu uleiul. Carnea se unge cu amestecul obtinut si se lasa la frigider cam 2 ore.
Se scoate din frigider si se lasa cam 30 de minute deoparte, astfel incat carnea sa revina la temperatura camerei.
Se incinge gratarul. Am folosit un gratar de fonta, care se pune pe aragaz.
Cand s-a infierbantat gratarul, se unge cu ulei si se pune carnea pe el. Se lasa cam 2 minute pe o parte si apoi se intoarce pe cealalta.
NU INTEPATI CARNEA! Daca o faceti, sucurile se vor scurge si veti ramane cu o bucata de carne uscata.
Daca vreti sa fie in sange, o lasati mai putin pe gratar, iar daca vreti sa fie bine facuta, o lasati mai mult.
Pofta buna!
3 comentarii
rivulusad.ro
Am ras și niște ghimbir. N-a fost rău… 😀
Mitinita
Bun si cu ghimbir 🙂
Claudia
Imi place mult carnea de vita/vitel,asa ca va trebui sa incerc si eu reteta asta.