peste marinat
Aperitiv,  Peste si fructe de mare

Peste marinat reteta simpla pescareasca de la Dunare

Peste marinat. Reteta peste marinat. Cum sa faci peste marinat. Preparat sanatos din peste. Peste conservat natural. Marinarea pestelui acasa. Trucuri pentru peste marinat.

Pestele marinat, inspirat din traditiile pescaresti de pe malurile Dunarii, este o adevarata delicatesa pentru iubitorii de preparate autentice. Cu o combinatie perfecta de arome naturale si tehnici traditionale, aceasta reteta aduce la masa gustul proaspat al pestelui combinat cu savoarea marinadei aromate. Fie ca preferi hering, crap sau salau, marinarea este o metoda clasica de conservare, dar si de evidentiere a gustului.

Cand am vazut reteta de marinata de peste a trebuit sa o incerc si eu. Inainte de a prepara aceasta reteta, am mai incercat si macrou marinat. Diferenta este ca la reteta de fata se foloseste mai multa sare si face ca pestele sa se pastreze un timp mai indelungat.

De ce sa alegi pestele marinat?

Beneficiile consumului de peste: sursa excelenta de proteine si omega-3.
Marinarea – o metoda naturala de conservare care intensifica aroma si mentine prospetimea.

Ingrediente esentiale pentru marinarea pestelui:

Fileuri de peste proaspat (hering, macrou, somon, salau, crap etc.).
Otet sau suc de lamaie pentru aciditate.
Condimente: foi de dafin, piper, coriandru.
Morcov, ceapa si alte arome naturale.

Trucuri pentru un peste marinat perfect:

Evita marinarea excesiva care poate descompune textura pestelui.
Foloseste vase din sticla sau ceramica pentru a preveni reactiile chimice.
Adauga ierburi proaspete inainte de servire pentru un plus de savoare.

Pestele marinat este un preparat versatil, usor de facut si potrivit pentru orice masa. Cu ingredientele si tehnicile potrivite, vei obtine un deliciu care imbina sanatatea cu gustul. Incearca aceasta reteta si bucura-te de arome autentice la tine acasa!

Ingrediente peste marinat

cateva bucati de peste proaspat
un pumn de sare
1 lingurita boabe de piper
2 frunze de dafin
1/2 lingurita boabe de ienihabar
500 ml otet
1 litru de apa
1 ceapa
1 morcov

Mod de preparare reteta peste marinat

Se pregatesc ingredientele. Se pune la fiert apa cu sare, jumatate din boabele de piper si ienihabar si frunzele de dafin. Se lasa sa se raceasca.

Pestele se curata, se spala si se taie in bucati. Capul si coada nu se folosesc.

Se pun bucatile de peste in saramura rece si se tine o zi la frigider.

peste marinat

Se fierbe otetul cu 500 ml de apa si restul condimentelor. Se lasa la rece.
A doua zi, se scot bucatile de peste din saramura si se pun in borcane.

Se adauga otet si se infileteaza borcanele.
Se pot consuma dupa 2 zile de stat la rece.
Se pastreaza la frigider.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Peste la cuptor in stil mediteranean

Peste la cuptor in stil mediteranean

Peste la cuptor in stil chinezesc

peste la cuptor in stil chinezesc

Ciorba de peste o reteta pescareasca dobrogeana

ciorba dobrogeana de peste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.