Peste la cuptor in stil mediteranean
Peste la cuptor in stil mediteranean. Retete cu peste. Peste la cuptor. Retete simple cu peste preparat la cuptor. Cum se prepara pestele la cuptor? Retete pentru dezlegarea la peste.
Aceasta reteta este una dintre cele mai simple metode de preparare a pestelui. Pe langa faptul ca este usor de preparat, se poate gati la cuptor si nu trebuie sa stam non stop langa el sa-l verificam daca e gata.
Este si mult mai sanatos decat cel prajit in ulei, iar gustul este la fel de bun. Metoda de a prepara pestele la cuptor este usoara si simpla, iar rezultatul final este extrem de gustos.
La aceasta reteta am folosit macrou, dar se poate prepara cu orice fel de peste. M-am inspirat dintr-o reteta cu influente mediteraneene, aromat cu usturoi, ierburi proaspete si ulei de masline. Se potriveste foarte bine cu cartofii in stil grecesc cu usturoi, lamaie si oregano si cu o salata cu paste orzo.
Care sunt pasii retetei?
Se alege pestele, se curata, se condimenteaza, se aseaza fiecare peste in folie si se da la cuptor.
De ce sa prepari pestele la cuptor?
In primul rand, pentru ca este foarte usor de preparat. Apoi, pentru ca este foarte aromat, desi se folosesc doar ingrediente simple. Prin aceasta metoda iese fraged la interior si rumenit la exterior.
Este cea mai simpla metoda de a prepara pestele intreg.
Ingrediente peste la cuptor
4 bucati de macrou intreg
1 lime sau o lamaie
3 catei de usturoi
1 lingurita de boabe de coriandru
1/2 lingurita chimion
cateva fire de patrunjel si de marar
ulei de masline extra virgin
1 lingurita de sare
Mod de preparare reteta peste la cuptor in stil mediteranean
Se pregatesc ingredientele.
Pestele se curata, se spala si se usuca cu prosoape absorbante.
Se preincalzeste cuptorul la 175 de grade.
Semintele de coriandru se zdrobesc in mojar, se adauga chimionul, usturoiul si suc de lime, proaspat stors, patrunjel, marar si se amesteca pana se formeaza o pasta.
Fiecare macrou se puna pe o folie de aluminiu, care s-a stropit cu ulei de masline. Pe dinauntrul pestelui se pune pasta de usturoi cu condimente.
Se pun bucatile de peste in tava si se aseaza deasupra felii de lime. Se stropesc cu ulei de masline. Se strange bine fiecare folie.
Se da tava la cuptor pentru 30-40 de minute, depinde cat de mare este pestele.
Se scoate din tava, se mai stropeste cu lime si ulei de masline si se serveste imediat.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Salata turceasca de dovlecei cu iaurt, usturoi si nuci
As incheia cu aceste desert: