Prajitura ungureasca Rigo Jancsi cu ciocolata si frisca
Prajitura ungureasca Rigo Jancsi este ideala daca ai nevoie de o prajitura rapida, dar simplu de preparat.
Pentru aceasta reteta trebuie sa pregatesti un blat cu cacao, o glazura simpla si sa bati frisca. Bineinteles ca poti incerca si varianta in care adaugi doar frisca cu ciocolata.
Reteta de prajitura ungureasca Rigo Jancsi cu ciocolata si frisca vine din bucataria ungureasca, iar eu m-am inspirat de aici.
Incearca si cremsnit cu frisca sau prajitura Amandina.
Ingrediente prajitura
Pentru foi
5 oua
160 g faina
200 g zahar
1 pachet de zahar vanilat
1 pachet de praf de copt
2 linguri de cacao
5 linguri apa
3 linguri ulei
Pentru umplutura
500 ml frisca lichida indulcita
100 g ciocolata
Pentru glazura
100 g ciocolata
1 lingura de ulei
Mod de preparare reteta prajitura ungureasca Rigo Jancsi cu ciocolata si frisca
Se separa ouale. Faina, praful de copt si cacaoa se cern. Se tapeteaza tava de 38x22cm cu hartie de copt.
Galbenusurile se amesteca cu zahar vanilat, apa si ulei.
Albusururile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare.
Se adauga galbenusurile se se mixeaza.
Se adauga faina, se amesteca incet cu miscari usoarea, de sus in jos, ca sa nu se piarda din volum.
Se pune compozitia in tava si se coace 15-20 de minute la cuptorul preincalzit.
Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Se feliaza astfel incat sa obtineti doua foi de marimea tavii.
Ciocolata pentru glazura se topeste pe baie de aburi, se adauga si uleiul si se amesteca. Se toarna peste una dintre foi si se niveleaza.
Se prepara umplutura. Se bate frisca, din care se scoate un sfert. Ciocolata se topeste si se adauga la cele 3 sferturi de frisca.
Frisca cu ciocolata se aplica peste prima foaie, se adauga frisca si apoi foaia cu glazura.
Se feliaza cu un cutit pe care il treceti mai intai prin apa fierbinte, ca sa nu se topeasca glazura.