Supa alba de ceapa
Supa alba de ceapa este o reteta rapida, gata in 30 de minute. Este gustoasa si nu e deloc greu de preparat. Cu siguranta o vei indragi si o vei repeta de multe ori.
Reteta de supa alba de ceapa este asemanatoare cu bine cunoscuta supa frantuzeasca de ceapa, doar ca ceapa nu se caleste pana cand isi schimba culoarea.
Foloseste o supa de pui facuta acasa, de obicei prepar mai multa si congelez in cutii de depozitare. Supele au un gust mult mai bun. De asemenea, se poate folosi supa de vita, iar pentru aroma se poate adauga putina nucsoara.
Incearca si supa ardeleneasca cu chimen
.
Vezi si ciorba de pui a la grec
Ingrediente supa alba de ceapa
4 cepe de marime medie
2 catei de usturoi
1 litru de supa de pui sau de legume
1 lingura de unt
1 lingura de ulei
2 linguri de faina
50 ml vin alb
piper alb
sare
crutoane de paine
cascaval ras
Mod de preparare reteta supa alba de ceapa
Ceapa si usturoiul se curata.
Se incalzeste supa de pui.
Ceapa se taie in patru si se feliaza, iar usturoiul se taie marunt.
Ceapa se caleste la foc mic cu unt si ulei, iar cand devine moale si translucida se adauga faina.
Se amesteca de cateva ori si se adauga supa de pui.
Se condimenteaza cu piper alb si sare, se adauga vinul si se lasa sa fiarba la foc mic.
Se serveste cu crutoane de paine si cascaval ras.
Sursa reteta aici