
Prajitura Lamaita reteta de prajitura cu crema fina de lamaie
Prajitura Lamaita, o prajitura care nu lipseste de pe masa de sarbatori.
De pe blog lipsea prajitura Lamaita, o prajitura clasica pe care toate gospodinele au incercat-o.
Reteta prajitura Lamaita am primit-o de la Cati, care ne-a mai trimis si in alte randuri retete apetisante.
Prajitura Lamaita este o prajitura cu foi cu amoniac si cu o crema fina de lamaie. Satisface gusturile tuturor!
Incercati si prajitura sau prajitura Alba ca Zapada cu crema de portocale.
Ingrediente prajitura Lamaita
Pentru foi:
150 g untura
150 g zahar
450 g faina
1 pahar jumatate de lapte 150 ml
1 1/2 lingurita amoniac
1 lingurita esenta de vanilie
Pentru crema:
6 linguri zahar
6 linguri faina
500 ml lapte
200 g unt
1 lamaie cu coaja si zeama
Mod de preparare reteta prajitura Lamaita
Foile
Se freaca untura cu zaharul, pana se omogenizeaza. Se adauga laptele in care s-a dizolvat amoniacul.
Treptat se pune faina. Se framanta bine si se lasa aluatul sa se odihneasca in frigider pana a doua zi.
Se coc trei foi pe dosul tavii. Daca le puteti intinde si mai subtire, puteti face si patru.
Crema
Laptele se pune la fiert, impreuna cu faina si zaharul. Se amesteca continuu, pana cand incepe sa fiarba si sa se ingroase. Lasam sa fiarba putin, apoi luam de pe foc si lasam sa se raceasca bine.
Se mixeaza cu untul, zeama si coaja de lamaie, pana cand se obtine o crema fina.
Asamblarea
Crema se imparte in functie de cate foi ati facut si se pastreaza putin si pentru deasupra.
Se ung foile cu crema. Peste ultima foaie nu puneti inca crema. Puneti un fund de lemn sau ceva care sa preseze prajitura Lamaita si lasati deoparte peste noapte.
Peste ultima se aplica crema ramasa si se pot presara fulgi de cocos, zahar pudra sau ciocolata rasa.
Se feliaza.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

