
Ciorba cu perisoare de pui si tarhon
Ciorba cu perisoare de pui si tarhon este una dintre ciorbele noastre preferate pe care o prepar in anotimpul rece. E un fel de comfort food pentru noi. Reteta de ciorba cu perisoare de pui si tarhon o puteti schimba dupa gustul vostru: puteti adauga si un ou la smantana, puteti folosi carne de porc si puteti adauga orez la perisoare. Cantitatea de carne de pui e aproximativa, zau ca nu mai stiu cat am pus.
Ciorba cu perisoare de pui si tarhon iese mult mai buna daca folositi supa de pui, pe care o puteti pregati in avans. De obicei iau o oala mare si fierb in ea la foc incet un pui sau tacam. Mai arunc in oala o ceapa si un morcov si daca am prea multa supa, congelez si o pastrez pentru alte dati.
Incercati si supa ardeleneasca de chimen
Ingrediente ciorba cu perisoare de pui si tarhon
300 g carne tocata de pui
1 ceapa
legume pentru ciorba: morcov, telina si radacina de patrunjel
2 cartofi
tarhon in otet
2 l de apa sau supa de pui
100 g smantana
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta ciorba cu perisoare de pui si tarhon
Se curata ceapa si se taie marunt. Se curata cartofii si se taie in cubulete.
Carnea tocata de pui se amesteca cu sare si piper. Nu e nevoie sa adaugati ou. Optional, puteti adauga putin orez.
Se formeaza perisoarele, dupa marimea dorita.
Se pune apa sau supa de pui la fiert. Se adauga ceapa, cartofii si legumele pentru ciorba.
Cand incepe sa fiarba apa se adauga perisoarele de pui.
Se tine pe foc 10-15 minute, la foc mediu.
Se ia un polonic de supa si amesteca cu smantana. Se pune in oala si se amesteca.
Se acreste cu otet de tarhon si se adauga bucati taiate de tarhon.
Se serveste fierbinte cu ardei iute.
Ciorba cu perisoare de pui si tarhon e delicioasa!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.


2 comentarii
Ghid Restaurante
O reteta interesanta. O sa incerc si eu sa vad ce imi iese. Multumesc pentru idee
Mitinita
Sa aveti pofta!