
Sos de leurda
Sos de leurda. Retete simple cu leurda. Ce putem pregati din leurda? Reteta de sos cu leurda.
Leurda este o planta de primavara si este cunoscuta ca si „usturoiul salbatic”, dar si sub numele de „usturoiul ursului”. In limba maghiara chiar asa se si numeste, „medve hagyma”. Provine din familia cepei si a usturoiului, iar aroma seamana cu cel din urma.
In fiecare an pregatesc mujdei cu leurda, dar si omleta. Bineinteles ca e nelipsit si pesto-ul.
Am incercat sa conserv leurda in fel si chip, cea mai buna metoda este la congelator, dar recomand a se vida, pentru ca are o aroma foarte puternica. De asemenea, se mai poate prepara pesto si congela. Mai multe reteta cu leurda sunt aici.
Ingrediente pentru sos :
o legatura de leurda
200 gr iaurt
100 gr smantana
2 linguri de ulei de masline
sare
Mod de preparare reteta Sos de leurda
Se pregatesc ingredientele.
Leurda se spala bine, in mai multe ape si se usuca bine.
Se pune leurda iaurtul, smantana, uleiul de masline si sarea in recipientul blenderului si se mixeaza pana se obtine o pasta cremoasa.
Se pune in sosiera si se serveste la fripturi, legume, cu bruschete sau peste.
Alte retete cu leurda:

