Drob din ficat de vita
Drob din ficat de vita. Retete de drob pentru Pasti. Drob simplu si rapid pentru sarbatorile pascale.
Dintre toate preparatele de pe masa de Pasti, drobul este nelipsit. Cel de miel este traditional, dar si cel de pui este foarte popular. Pentru cei care indragesc ficatul de vita, varianta aceasta este ideala.
Drobul acesta nu iese inecacios, deoarece contine si carne tocata de porc. Ficatul de vita se poate toca la masina, dar recomand sa se marunteasca cu cutitul. Compozitia se leaga bine, dar drobul trebuie lasat sa se raceasca pentru a se putea felia bine.
Aceasta este reteta mamei mele si pentru ca a iesit foarte delicios si pe gustul nostru, redau reteta intocmai cum a preparat-o ea. Se poate adauga verdeata dupa gust, de preferat ceapa verde, usturoi verde sau leurda.
Ingrediente:
500 gr ficat de vita
500 gr carne tocata de porc
4 cepe
2 linguri de ulei
4 oua
3 oua fierte
cimbru
sare si piper, dupa gust
verdeata
Mod de preparare reteta drob din ficat de vita
Se pregatesc ingredientele. Ouale fierte se decojesc.
Ceapa se curata, se taie marunt si se caleste in doua linguri de ulei.
Ficatul de vita se spala si se fierbe in apa clocotita.
Se scoate, se lasa sa se raceasca si se taie marunt cu cutitul.
Se pune ficatul de vita maruntit intr-un bol, se adauga carnea tocata, ceapa calita, patru oua, cimbrul, sarea, piperul si verdeturile.
Se amesteca bine.
Se pune jumatate din compozitie intr-o tava de chec, unsa cu untura sau ulei. Se aseaza la mijloc ouale fierte si se acopera cu restul compozitiei.
Se niveleaza si se da tava la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute sau pana cand s-a rumenit.
Se lasa sa se raceasca bine, doar apoi se feliaza.
Recomand si aceste retete de Pasti:
Rulada aperitiv cu verdeata, sunca si crema de branza
Drob de pui reteta cu carne tocata, ficat si verdeata