
Pilaf sarbesc
Pilaf sarbesc este o reteta de post, dar poate fi folosita si ca garnitura la diferite fripturi.
Pentru reteta aveti nevoie de doar cateva ingrediente simple. Este usor de preparat, chiar si pentru un incepator.
Sursa reteta aici.
Ingrediente
1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
1 rosie
1 cana de orez
3 cani de apa
2 linguri de ulei
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta pilaf sarbesc
Legumele se curata si se taie cubulete. Morcovul il puteti rade.
Orezul se clateste in mai multe ape.
Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul si rosia. Se calesc.
Se adauga orezul si se caleste putin.
Se adauga apa, sarea, se amesteca si se pune capacul.
Se lasa la foc mai mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic, pana cand nu mai are apa.
Se opreste focul si se lasa deoparte, acoperit, pentru inca 10 minute.
Pilaful sarbesc se serveste ca si garnitura sau ca atare, alaturi de o salata sau muraturi.
Mai recomand si:
Orez prajit cu ananas si legume reteta asiatica rapida

