Pilaf sarbesc

pilaf sarbesc

Pilaf sarbesc este o reteta de post, dar poate fi folosita si ca garnitura la diferite fripturi.
Pentru reteta  aveti nevoie de doar cateva ingrediente simple. Este usor de preparat, chiar si pentru un incepator.
Sursa reteta  aici.

 

Ingrediente

1 ceapa
1 morcov
1 ardei gras
1 rosie
1 cana de orez
3 cani de apa
2 linguri de ulei
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta pilaf sarbesc

Legumele se curata si se taie cubulete. Morcovul il puteti rade.
Orezul se clateste in mai multe ape.
Ceapa se caleste in ulei, se adauga morcovul, apoi ardeiul si rosia. Se calesc.

Se adauga orezul si se caleste putin.

Se adauga apa, sarea, se amesteca si se pune capacul.

Se lasa la foc mai mare pana cand incepe sa fiarba, apoi se lasa la foc mic, pana cand nu mai are apa.

Se opreste focul si se lasa deoparte, acoperit, pentru inca 10 minute.

Pilaful sarbesc se serveste ca si garnitura sau ca atare, alaturi de o salata sau muraturi.

Mai recomand si:

Orez prajit cu ananas si legume reteta asiatica rapida

orez prajit cu ananas

Bulete de orez Arancini

bulete de orez Arancini

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.