Frigarui grecesti cu marar si feta sau telemea
Frigarui grecesti cu marar. Reteta de chiftele grecesti. Retete grecesti. Retete cu carne tocata. Retete din Grecia.
Acum cativa ani, un chef din Canada, Stacey Forbes, mi-a aratat reteta aceasta de frigaui, care a devenit una dintre favoritele noastre.
Frigaruile grecesti cu marar si feta sunt o alegere delicioasa si aromata, inspirata din bucataria mediteraneana. Aceste frigaruile combina gustul bogat al branzei feta cu prospetimea ierbii de marar, oferind un preparat usor de pregatit si perfect pentru o cina sanatoasa sau un gratar de vara.
Aceste frigarui sunt facute dintr-un amestec de carne tocata, de obicei porc sau vita, combinata cu branza telemea si marar proaspat sau uscat, care le confera un gust distinct si aromatic. Mararul, cu aroma sa distinctiva, completeaza perfect gustul branzei, creand o combinatie irezistibila.
Acest preparat poate fi servit atat ca fel principal, cat si ca aperitiv, fiind o optiune minunata pentru petreceri sau mesele in familie. In plus, frigaruile grecesti sunt usor de personalizat: poti adauga diferite legume sau condimente, adaptandu-le gusturilor tale. Descopera bucuria gatitului si savureaza aromele mediteraneene cu aceste frigaruile delicioase!
Ingrediente
500 g carne tocata de porc sau amestec
100 g feta sau telemea
2 lingurite de marar (sau dupa gust)
piper negru
sare, dupa gust
1 ou
Mod de preparare reteta Frigarui grecesti cu marar
Daca folositi betigase din lemn, acestea trebuiesc lasate in apa, ca sa nu se arda cand faceti frigaruile.
Sfaramam telemeaua in bucatele.
Punem carnea tocata intr-un bol, adaugam restul ingredientelor si amestecam. Lasam putin deoparte, sa se imbine aromele.
Incalzim gratarul.
Luam din compozitia de carne si o punem pe betigase. Ca sa ne fie mai usor, putem sa punem putin ulei sau apa rece pe maini.
Daca e nevoie, puteti unge gratarul cu putin ulei. Asezam frigaruile pe gratar si le rumenim pe toate partile.
Se servesc cu o garnitura de orez sau cartofi si o salata.