Pide turcesti cu pui

Pide turcesti cu pui

Pide turcesti cu pui. Pizza turceasca. Retete turcesti. Placinte turcesti. Placinte cu carne de pui. Barcute cu pui. 

Putem numi fast food turcesc aceasta pide, fara sa gresim deloc atunci cand spunem asta. Laolalta cu lahmacunul (un soi de pizza turceasca), reprezinta unul dintre cele mai des preparate si servite feluri de mancare din Turcia, dar si din restaurantele turcesti de la noi. Pide poate fi umpluta cu orice ingrediente va sunt pe plac, puteti sa preparati varianta vegetariana sau pe cea cu carne tocata, nu exista reguli prestabilite pentru umplutura, asa ca cerul e limita, faceti-va de cap. Rezultatul va fi fabulous, indiferent cu ce o umpleti, daca urmati reteta de mai jos.

Ingrediente

Ingrediente pentru aluat:
300 gr de faina
1 lingurita de sare
14 gr de drojdie uscata
putin zahar
250 ml apa calduta
3 lingurite cu ulei de masline

Ingrediente pentru umplutura:
1 ceapa de marime medie, tocata
400 gr carne de pui tocata (puteti folosi miel sau vita daca preferati)
1 ardei verde taiat cubulete mici
2 rosii de marime medie tocate fin
15 ml zeama de lamaie
15 ml ulei de masline
sare si piper proaspat macinat
1 ou & 1 lingurita de ulei de masline pentru uns pidele
cascaval, optional

Modul de preparare reteta pide turcesti cu pui

Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Amestecati zaharul cu drojdia intr-un bol si adaugati jumatate din cantitatea de apa calda peste ele. Asigurati-va ca drojdia s-a dizolvat si lasati amestecul deoparte pentru cinci minute. Amestecati drojdia si faina intr-un bol incapator. Adaugati 2 lingurite de ulei de masline si amestecul de drojdie. Turnati restul de apa ramas si framantati pana se formeaza aluatul. Acesta va fi lipicios, asa ca adaugati si cea de-a treia lingurita de ulei de masline si inca putina faina, apoi mai framantati pana cand aluatul devine moale si elastic. Acoperiti bolul si ascundeti-l undeva la caldura pentru o ora, timp in care aluatul va creste.

E momentul sa pregatiti umplutura. Incingeti 15 ml de ulei de masline intr-o tigaie incapatoare, adaugati ceapa, carnea tocata si caliti-le impreuna cateva minute. Adaugati ardeiul si amestecati. Cand ardeiul s-a inmuiat usor, puneti si rosiile in tigaie, amestecati din nou si mai perpeliti pentru inca doua minute. Adaugati zeama de lamaie, sarea si piperul. Luati tigaia de pe foc, umplutura este pregatita.

Puneti aluatul crescut pe suprafata de lucru pe care ati presarat in prealabil niste faina. Impartiti aluatul in doua parti egale. Dati fiecarei bucati forma de oval (aproximativ 20cm x 40cm).

Intindeti foaie de copt pe o tava si asezati pe aceasta cele doua bucati de aluat in forma de oval. Intindeti umplutura pe suprafata aluatului, lasand marginile acestuia goale (fara umplutura). Optional, deasupra se poate presara cascaval ras.

Pide turcesti cu pui

Indoiti marginile ovalului spre interior, ca umplutura sa nu curga. Incercati sa dati aluatului forma de barcuta, cu capetele ascutite. Bateti un ou cu o lingurita de ulei de masline, apoi ungeti cu acest amestec marginile care nu au umplutura.

Pide turcesti cu pui

Coaceti timp de 25-30 de minute, pana pidele sunt aurii si marginile lor crocante. Se taie in felii si servesc. Pofta buna!

Pide turcesti cu pui

Mai recomand si:

Pizza la tigaie reteta simpla si rapida

pizza la tigaie

Quesadilla cu pui si legume reteta traditionala mexicana

Burrito cu pui si fasole rosie reteta traditionala mexicana

burrito cu pui

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.