Ficatei cu piure la Multicooker Turbo Express
Colaborari,  Pui,  Retete romanesti,  Slow Cooker Crock Pot

Ficatei cu piure la Multicooker Turbo Express Crockpot

Ficatei cu piure la Multicooker Turbo ExpressFicatei de pui cu piure de cartofi la Multicooker Turbo Express cu gatire sub presiune CrockpotRetete la Multicooker Turbo Express Crockpot. 

Cand am primit spre testare noul Multicooker Turbo Express Crockpot, am stiut ca il voi indragi. Este un upgrade de la cel la care am incercat deja mai multe retete si care mi-a fost de mare ajutor pe cand imi renovam bucataria. La acelasi aparat am putut sa prajesc, sa fierb si chiar si sa fac desert.
Aparatul pe care l-am folosit la reteta de ficatei este si mai rapid si are mai multe functii, cum ar fi: sous vide, sterilizare si gatire sub presiune turbo. Sunt 14 functii presetate, iar supapa de eliberare a aerului este imbunatatita.

Mie mi se pare grozav ca poti face atat de multe cu un singur aparat, desi, de obicei ma feresc de electrocasnicele care au mai multe functii, cum ar fi robotii de bucatarie cu tocator, blender si alte accesorii. Aici nu este cazul, toate functioneaza bine intr-un singur aparat de bucatarie.

 

Ficatei cu piure la Multicooker Turbo Express

Ingrediente:

1 kg de cartofi
1 kg ficat de pui
200 gr ceapa
100 gr unt
250 ml lapte fierbinte
2 linguri ulei
200 ml apa
1 lingura boia de ardei
cateva crengute de cimbru
sare si piper

Mod de preparare reteta Ficatei cu piure la Multicooker Turbo Express

Se pregatesc ingredientele.
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie in cuburi de 2 cm.
Ficateii se spala si se lasa la scurs. Ceapa se curata si se feliaza.


Se pun cartofii in recipientul Multicooker-ului Turbo Express, se acopera cu apa si se adauga o lingurita de sare. Aparatul de gatit se conecteaza la o sursa de curent. Se pune capacul, se inchide supapa de abur si se apasa pe Start, apoi pe Turbo Pressure si se seteaza manual timpul pentru 10 minute.

Ficatei cu piure la Multicooker Turbo Express

Dupa ce a expirat timpul, se deschide supapa de abur, folosind o manusa de bucatarie.
Cartofii se scot din vas, se zdrobesc, apoi se adauga 75 gr unt si treptat, laptele fierbinte. Se amesteca cu telul si se adauga sare.

Vasul se curata si se usuca. Aparatul se seteaza pe functia de Brown/Saute High.
Se pun in vas uleiul si 25 de gr de unt si se soteaza ceapa. Se adauga ficateii, boiaua de ardei, crengutele de cimbru si se soteaza 2 minute.
Se adauga apa, se amesteca si se inchide capacul si supapa de abur.

Multicooker-ul Turbo Express se seteaza pe Meat/Poultry pentru 10 minute.

Daca se scoate imediat ce a expirat timpul, se foloseste o manusa de bucatarie, dupa ce s-a eliberat supapa de abur, dar se mai poate lasa 5 minute.

Daca vreti sa reduceti din sos, aparatul se seteaza pe Brown/Saute si se lasa sa fiarba cateva minute.

Ficateii se servesc cu piure de cartofi si cu un sos de coacaze rosii.
Pofta buna!

Ficatei cu piure la Multicooker Turbo Express

Recomand si retetele pregatite la Multicooker Express:

Pui cu miere si usturoi la Multicooker Express

pui cu miere si usturoi

Gulas traditional la Multicooker Express

Gulas traditional la Multicooker Express

Minestrone la Multicooker Crock-Pot Express cu gatire sub presiune

Minestrone la Multicooker Crock-Pot Express

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.