Piept de curcan la cuptor
Piept de curcan la cuptor. Retete simple cu piept de curcan. Cum se gateste carnea de curcan? Friptura de curcan.
Imi era pofta de o friptura, dar parca n-aveam iarasi chef de pui sau porc. Si-atunci mi-a venit ideea. Ce-ar fi sa fac un piept de curcan ? Dar ceva aromat si suculent, ceva fel de mancare pe care sa-l manance si copiii, ceva ce sa pot folosi a doua zi, daca imi ramaneau resturi. Iar cand imi raman, folosesc mai mereu carnea la senvisuri.
Am ales sa aromez friptura de curcan cu cimbru ( eu am avut uscat, dar e excelent daca voi aveti proaspat), unt si usturoi. Desigur ca puteti folosi alte combinatii sau alte condimente. Puteti de exemplu aroma si cu rozmarin, chilli, zeama si coaja de lamaie, chimen. Folositi-va imaginatia si gasiti combinatia care vi se potriveste. Dar daca doriti sa incercati varianta noastra, atunci va las reteta mai jos. Puneti in tava si un usturoi intreg, la care taiati partea de deasupra.
Lista de ingrediente pentru reteta:
Curcan – eu am folosit o jumatate de piept de curcan, dar reteta se poate adapta daca vrei unul intreg. Se poate lasa cu piele sau se poate indeparta.
Unt – lasat la temperatura camerei, sa poata fi usor de aplicat
Usturoi – l-am facut pasta si l-am amestecat cu untul, dar am mai pus un usturoi intreg la cuptor, dupa ce i-am taiat partea de sus.
Ierburi – de data aceasta am pus doar cimbru, dar se poate pune orice, dupa gustul fiecaruia
Ingrediente:
jumatate de piept de curcan (daca folositi un piept intreg, atunci dublati cantitatile ingredientelor)
5 linguri de unt moale
1 lingurinta de usturoi pisat
1 lingura de cimbru (proaspat sau uscat)
sare
piper
Modul de preparare reteta Piept de curcan la cuptor
Preincalziti cuptorul la temperatura mare. Ungeti cu ulei tava in care veti gati pietul de curcan.
Amestecati untul, usturoiul, cimbrul, sarea si piperul intr-un bol. Ungeti pieptul de pui cu amestecul obtinut.
Daca pieptul are piele, impartiti amestecul in doua, o parte pentru portiunea de sub piele, cealalta pentru cea de deasupra.
E timpul sa puneti carnea in tava si sa o bagati la cuptor.
Dupa 15-20 de minute, pieptul ar trebui sa fie rumenit deasupra. Acum e necesar sa reduceti temperatura cuptorului si sa lasati carnea la copt pentru inca o ora si cincisprezece minute, stropind-o din cand in cand cu zeama adunata in tava.
Dupa ce scoateti tava din cuptor, acoperiti-o cu un capac sau cu folie si lasati pieptul sa se odihneasca timp de 10 minute. Condimentati cu inca putin cimbru (desi nu e musai) si puteti servi friptura.
Gata, asta a fost, pofta buna!
Recomand si: