Paste cu curcan si gorgonzola
Bucataria internationala,  Curcan,  Paste

Paste cu curcan si gorgonzola reteta simpla si delicioasa

Paste cu curcan si gorgonzola. Retete cu carne de curcan. Retete cu piept de curcan. Retete cu gorgonzola si smantana de gatit. Retete cu paste. Ce este gorgonzola? Cum se foloseste gorgonzola?

Pastele cu carne de curcan, smantana pentru gatit si gorgonzola sunt o combinatie delicioasa care imbina textura cremoasa a sosului cu aromele intense ale branzei gorgonzola.
Acest preparat este perfect pentru o cina rapida si satioasa, fiind usor de pregatit, dar cu un gust sofisticat care va impresiona orice oaspete.
Folosind carne de curcan, obtinem o masa mai usoara si sanatoasa, iar branza gorgonzola adauga o nota de rafinament.

Din curcan mai puteti pregati si piept la cuptor sau  pulpe la crock pot

Se pot servi alaturi de cartofi zdrobiti la cuptor si o salata turceasca cu naut si sumac

Ce este Gorgonzola?

Gorgonzola este un tip de branza albastra originara din Italia, mai ales din regiunea Lombardia. Este realizata din lapte de vaca si este cunoscuta pentru textura sa cremoasa si aroma puternica. Gorgonzola poate fi gasita in doua variante: Gorgonzola Dolce (mai moale si mai dulce) si Gorgonzola Piccante (mai tare si cu un gust mai intens).

Cum se foloseste branza Gorgonzola?

In salate: Gorgonzola se poate adauga in salate pentru a oferi un gust foarte savuros. Este adesea combinata cu nuci, pere sau mere pentru un contrast placut.

Pe pizza: Aceasta branza se pote folosi ca topping pentru pizza, aducand un plus de aroma.

In sosuri: Gorgonzola se poate topi pentru a crea sosuri delicioase, ideale pentru paste sau pentru a fi servite cu fripturi.

Pe platouri cu branzeturi: Este un ingredient popular in platourile cu branza, adesea servita alaturi de fructe, nuci si miere.

In preparate la cuptor: Poate fi folosita in diverse preparate la cuptor, cum ar fi lasagna sau sufleuri, pentru a adauga un gust distinct.

Pe sandvisuri sau bruschette: Gorgonzola se poate intinde pe paine, adesea in combinatie cu alte ingrediente, cum ar fi prosciutto sau rosii.

Este important de mentionat ca branza Gorgonzola poate fi destul de satioasa, asa ca este bine sa fie utilizata cu moderatie. De asemenea, aroma sa puternica poate sa nu fie pe gustul tuturor, dar pentru cei care apreciaza branzeturile cu mucegai, este un ingredient apreciat.

Ingrediente paste cu curcan si gorgonzola

300 g paste (faina de grau sau integrale, dupa preferinta)
300 g piept de curcan
200 ml smantana pentru gatit
100 g branza gorgonzola
2 catei de usturoi, tocati fin
2-3 linguri ulei
Sare si piper, dupa gust
Patrunjel proaspat, pentru decorare (optional)

Mod de preparare reteta paste cu curcan si gorgonzola

Se pregatesc ingredientele.
Intr-o oala mare, se pune apa la fiert si se adauga sare. Se pun pastele si se gatesc conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa ce sunt fierte, se scurg si se pastreaza putina apa din fierbere.

Intr-o tigaie mare, se incinge uleiul la foc mediu.

Se adauga cubuletele de carne de curcan in tigaie si si se gatesc pana devin aurii si sunt bine gatite. Se pot condimenta cu sare si piper dupa gust. Se adauga usturoiul taiat marunt.

Se reduce focul la mic si se toarna smantana pentru gatit peste carne.
Se amesteca bine, apoi se adauga branza gorgonzola, taiata cubulete, amestecand pana cand branza se topeste complet si sosul devine cremos. Daca sosul este prea gros, se poate adauga putina apa din fierberea pastelor.

Se adauga pastele fierte in tigaie, amestecand bine pentru a le acoperi cu sosul cremos. Se gusta si se ajusteaza condimentarea, daca este necesar.

Odata ce pastele sunt bine amestecate cu sosul, se ia tigaia de pe foc. Se servesc pastele imediat, decorate cu patrunjel proaspat tocat, alaturi de o salata

Pofta buna! Aceasta reteta este perfecta pentru o cina relaxanta sau pentru a impresiona oaspetii cu un preparat delicios si reconfortant.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Salata de paste cu ton si legume reteta rapida, sanatoasa si delicioasa

salata de paste cu ton

Paste cu feta si rosii cherry

Paste cu feta si rosii cherry

Spaghete cu vinete, rosii si busuioc reteta rapida de paste

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.