Cartofi zdrobiti la cuptor
Cartofi zdrobiti la cuptor. Cartofi striviti. Retete cu cartofi. Reteta de smashed potatoes. Cum se fac cartofii zdrobiti? Cei mai buni cartofi copti. Retete ieftine. Retete de post cu cartofi.
Mie-mi plac cartofii in fel si chip, de aceea sunt pe blog multe retete cu cartofi. De cum am vazut varianta aceasta, a trebuit s-o testez si eu. De atunci, au devenit un fel de baza, pe care l-am pregatit de multe, multe ori.
A se lua aminte ca acesti cartofi se consuma cu tot cu coaja. Cei care refuza sa-i manance astfel, pot incerca mai bine cartofii inabusiti.
Se pot prepara in fel si chip, simpli ca mai jos sau se pot adauga fel si fel de ingrediente, trebuie doar sa ne orientam dupa gusturile noastre. Au coaja crocanta, iar interiorul iese moale si sunt atat de buni de nu te poti opri din mancat. Pot fi serviti ca si garnitura, dar de cele mai multe ori sunt perfecti ca atare, alaturi de o salata, mujdei sau un sos cu smantana. Daca nu i-ati incercat pana acum, va asigur ca merita s-o faceti.
Ingrediente necesare:
Cartofi: – recomand cartofi mici, de preferat cei albi, cu coaja subtire. Dar ies buni si cei cu coaja rosie. Cei mai indicati sunt cartofii noi.
Ulei: – poate fi ulei vegetal sau ulei de masline
Sare si piper: – pentru reteta de baza, acestea sunt singurele condimente necesare
Cum se prepara smashed potatoes
Se prepara cartofii – se spala si se fierb in apa cu sare
Se pregateste cuptorul – se preincalzeste si se pune ulei in tava. De asemenea, se poate folosi si foaie de copt, dar recomand a se adauga ulei pentru a fi extra crispy
Se zdrobesc cartofii – aceasta este partea cea mai distractiva a retetei
Coacere – dupa ce se condimenteaza cu sare si piper, se pun in tava si se dau la cuptor.
Regula de baza este: FIERBE, ZDROBESTE, COACE
Pot fi serviti cu:
Pulpe de pui intregi la cuptor cu lamaie si usturoi
Pui Buffallo reteta americana de pui condimentat prajit
Muschi de porc la grill sau la gratar
Ingrediente smashed potatoes
1 kg cartofi albi, cu coaja subtire
2 linguri de ulei
1 lingurita de sare
piper negru proaspat macinat, dupa gust
Mod de preparare reteta cartofi zdrobiti la cuptor
Se pregatesc ingredientele.
Cartofii se spala si se pun la fiert intr-o oala mare in care s-a adaugat sare. Apa trebuie sa acopere cartofii.
Se fierb cam 15 de minute sau pana cand devin moi daca sunt intepati cu furculita. Totusi, nu trebuie sa fie fierti foarte tare, pentru ca se vor coace si la cuptor.
Se preincalzeste cuptorul la 215 grade.
Cartofii se scurg de apa si se aseaza in tava.
Se zdrobeste fiecare in parte. Se poate folosi pasatorul de la piure, o furculita, un pahar, ba chiar si podul palmei.
Se presara sare, piper si se stropesc cu ulei.
Se da tava la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand se rumenesc, la 215 grade. Se intorc cu o paleta la jumatatea timpului.
Se servesc langa o friptura si o salata sau ca atare, insotiti de un sos.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Cartofi in stil grecesc cu usturoi, lamaie si oregano