Rulouri cu Nesquick

Rulouri cu nesquick

Rulouri cu Nesquick. Retete cu aluat. Reteta de rulouri cu ciocolata si nuca. 
In fiecare an, imediat ce incepe sa ciupeasca putin frigul, eu ma apuc de copt si cel mai des coc produse ce pot fi puse si la pachet, ca ori suntem practici, ori nu mai suntem deloc.

Rulourile cu tot soiul de umpluturi fac parte dintre preferatele mele. Le umplu cu nuci, cu scortisoara, cu cacao, cu cocos, cu cam orice imi trece prin cap. Aluatul este unul care creste frumos, iar rulourile se pastreaza moi cateva zile.

De data asta am vrut sa incerc o umplutura noua, desi parca pofteam la rulourile cu nuca, dar as fi mancat si niste ciocolata. Asa ca le-am amestecat, ca sa fie treaba buna. Nu tocmai cu ciocolata, ci cu Nesquick, pudra aceea instant cu care se face lapte cu cacao pentru copii.

Trebuie sa ma credeti pe cuvant ca amestecul de nuca, unt, zahar si Nesquick e ceva ce merita incercat in rulourile acestea.

Ingrediente:

Aluat:
700 gr de faina
300 ml de lapte
50 ml de ulei
3 oua
15 gr de drojdie uscata
80 de gr de zahar
un praf de sare
Umplutura:
170 gr de nuca macinata
200 gr de zahar
150 gr de unt
Nesquick ( pudra de cacao si zahar instant, din care se prepara lapte cu cacao)

Mod de preparare reteta Rulouri cu nesquick

Ca sa faceti minunile astea, amestecati faina cu drojdia si zaharul, apoi framantati, adaugati pe rand ouale, praful de sare, uleiul si laptele. cand aluatul nu se mai lipeste, formati din el o bila si puneti-l intr-un loc cald, la dospit.

Dupa ce aluatul a crescut, intindeti-l in forma de dreptunghi mare pe o suprafata presarata cu faina.
Amestecati ingredientele pentru umplutura ( adaugati Nesquick dupa gust, retinand ca acesta contine si zahar) si intindeti-o pe toata suprafata dreptunghiului din aluat.

Apoi rulati incetisor pana obtineti un ditamai ruloul.

Al meu are forma de sarpe, ati remarcat, da? Ca doar n-o sa fac rulouri fara sa ma joc putin in bucatarie.

Taiati ruloul in bucati cat de cat egale, pe care le asezati frumusel in tava si le bagati in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 35 de minute.

Apoi stati sa tropaiti de nerabdare si pofta pe langa rulouri, pana cand acestea se racesc.

Si-apoi o sa mancati si o sa ma pomeniti pentru ca v-am zis de umplutura asta minunata si voua. Pofta buna!

Rulouri cu nesquick

Recomand si aceste retete:

Rulouri cu nuca, unt si scortisoara

Rulouri cu nuca

Cozonac Babka insiropat, cu umplutura de ciocolata si nuci

Cornuri vanilate cu nuca

Cornuri vanilate cu nuca

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.