Pui cu cartofi la Air Fryer
Pui cu cartofi la Air Fryer. Retete la friteuza cu aer cald. Retete la friteuza fara ulei. Pui la air fryer. Cum se fac cartofii la air fryer?
Reteta aceasta o fac deja saptamanal si de fiecare data are succes. Imagineaza-ti doar cum e sa pui pe masa o mancare delicioasa, pe care nu o refuza nimeni, in doar 30 de minute.
Nici nu mi se pare a fi o reteta propriu zisa, la cat de usor se prepara. Pana si copiii o pot face, fara pic de dificultate.
Pe langa usurinta cu care se pregateste, un factor important este consumul foarte mic de ulei, ceea ce inseamna o mancare nu doar gustoasa, dar si sanatoasa. Si trebuie sa insist la ce gust bun ies preparatele facute in friteuza cu aer cald.
Modelul pe care il folosesc eu este si il folosesc saptamanal, uneori chiar zilnic. Este incapator, avand 5.5 l.
Ingrediente pui cu cartofi la friteuza cu aer cald
500 gr de cartofi
3 pulpe de pui intregi
condimente
1 lingura de ulei
Mod de preparare reteta Pui cu cartofi la Air Fryer
Se pregatesc ingredientele.
Cartofii se curata de coaja si se taie in sferturi. Se pun intr-un bol si se amesteca cu o lingura de ulei si condimentele preferate.
Pulpele de pui se taie in doua, se spala si se condimenteaza. Ideal este ca acestea sa se lase la frigider peste noapte, ca sa se patrunda aromele.
Air Fryer-ul se seteaza pe Preheat, care il incalzeste pentru 5 min la 205 grade.
Cartofii se aseaza in cosul friteuzei cu aer cald, iar pulpele se aseaza deasupra lor.
Se seteaza pe Pui (195 grade/25 minute). Dupa ce a expirat timpul, se mai lasa inca 10 minute pe aceeasi setare, daca vreti sa fie puiul mai rumenit.
Se serveste cu o salata sau muraturi.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete cu pui:
Pulpe de pui intregi la cuptor cu lamaie si usturoi
Pui Piccata cu capere si lamaie
Pui picant cu caju reteta de mancare chinezeasca rapida