friptura de vitel in stil italian
Bucataria internationala,  Mâncăruri cu carne,  Vita

Friptura de vitel in stil italian cu unt, lamaie si vin alb

Friptura de vitel in stil italian. Retete friptura vitel. Friptura de vitel. Vitel cu vin alb. Reteta vitel cu lamaie. Retete vitel. Vitel in stil italian. Reteta rapida friptura. Friptura vitel la tigaie. Retete culinare vitel. Friptura vitel cu unt, lamaie si vin alb.

Daca esti in cautarea unei retete simple si savuroase de friptura de vitel, aceasta reteta in stil italian este alegerea perfecta. Friptura de vitel este preparata cu ingrediente proaspete si aromate, care ii confera un gust unic, iar sosul de lamaie, unt si vin alb transforma fiecare muscatura intr-o experienta culinara deosebita.

Ingrediente necesare pentru friptura de vitel in stil italian:

Carne de vitel  – Carnea de vitel este delicata si frageda, perfecta pentru fripturi rapide. Muschiul sau pulpa de vitel sunt cele mai potrivite, deoarece sunt fragede si au o textura fina, care se potriveste foarte bine cu sosurile usoare.

Unt – Untul este ingredientul care adauga cremozitate si gust bogat sosului. In combinatie cu vinul alb si lamaia, untul da o textura fina si un gust placut, care completeaza perfect carnea.

Ulei de masline  – Uleiul de masline extra virgin adauga o aroma subtila si sanatoasa preparatului. Acesta este esential pentru a praji carnea inainte de a o adauga in sos, avand si beneficii nutritive.

Lamaie  – Lamaia adauga un gust fresh si o aciditate placuta. Sucul si coaja de lamaie sunt folosite in sos pentru a echilibra gustul bogat al carnii si untului, oferind un contrast racoritor.

Faina  – Faina este utilizata pentru a ingrosa sosul. Aceasta ajuta la legarea ingredientelor si la obtinerea unei texturi mai cremoase.

Sare si piper – Acestea sunt condimentele de baza, care adauga savoare preparatului. Cantitatea de sare si piper poate fi ajustata dupa gustul personal.

Vin alb sec  – Vinul alb sec adauga complexitate sosului, oferindu-i un gust usor fructat si acid. In combinatie cu lamaia, acesta creeaza o baza aromatica care imbraca carnea de vitel, facand-o mai suculenta.

friptura de vitel in stil italian

Sfaturi pentru o friptura de vitel perfecta:

Foloseste carne de vitel proaspata, de calitate, pentru cel mai bun rezultat.

Ajusteaza cantitatea de lamaie si vin alb in functie de cat de acru sau usor sec vrei sa fie sosul.

Daca vrei un gust mai intens, poti adauga si cateva ierburi aromatice, precum rozmarin sau busuioc, in timpul prepararii.

Aceasta reteta de friptura de vitel in stil italian este ideala pentru o masa rapida, dar sofisticata, care va incanta papilele gustative ale intregii familii!

Ingrediente friptura de vitel

500 g cotlet de vitel
faina
sare
piper
coaja si zeama de la o lamaie
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de unt
50 ml vin alb
frunze de patrunjel
cateva felii de lamaie

Mod de preparare reteta friptura de vitel in stil italian

Feliile de carne se acopera cu folie alimentara si se bat cu ciocanul de carne sau cu un sucitor.
Se condimenteaza cu sare si piper si se dau feliile prin faina.

Se incalzesc uleiul si untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de carne, cate un minut pe fiecare parte.

Se pun deoparte pe o farfurie.
Tigaia se lasa pe foc si se adauga vinul, sucul si coaja de lamaie si se tine pe foc 1 minut. Mai puteti adauga 1-2 linguri de unt, dar e optional.

Se pune carnea inapoi in tigaie si se lasa sa se imbine cu sosul de vin si lamaie.
Se orneaza cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.

Aceasta friptura de vitel  poate fi servita alaturi de un piure de cartofi cremos sau o salata verde. Sosul de vin alb si lamaie adauga un contrast placut cu frumusetea delicata a carnii, facand aceasta reteta potrivita atat pentru mesele de zi cu zi, cat si pentru ocazii speciale.

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Muschi de vita la gratar

Muschi de vita la gratar

Gulas de vitel cu galuste de faina nokedli – reteta traditionala ungureasca

gulas de vitel cu galuste

Ficat de vitel cu ceapa

ficat de vitel cu ceapa

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.