Friptura de vitel in stil italian
Ce ziceti de o reteta delicioasa care e gata in cateva minute? Asa este friptura de vitel in stil italian. Se prepara rapid si e pe gustul tuturor.
Pentru reteta friptura de vitel in stil italian aveti nevoie de cateva ingrediente simple si chiar si un incepator o poate pregati.
Reteta friptura de vitel in stil italian am gasit-o in cartea Viva Italia.
Incercati si reteta de pui prajit Buffallo.
Ingrediente friptura de vitel in stil italian
500 g cotlet de vitel
faina
sare
piper
coaja si zeama de la o lamaie
2 linguri de ulei de masline
2 linguri de unt
50 ml vin alb
frunze de patrunjel
cateva felii de lamaie
Mod de preparare reteta friptura de vitel in stil italian
Feliile de carne se acopera cu folie alimentara si se bat cu ciocanul de carne sau cu un sucitor.
Se condimenteaza cu sare si piper si se dau feliile prin faina.
Se incalzesc uleiul si untul intr-o tigaie si se prajesc feliile de carne, cate un minut pe fiecare parte.
Se pun deoparte pe o farfurie.
Tigaia se lasa pe foc si se adauga vinul, sucul si coaja de lamaie si se tine pe foc 1 minut. Mai puteti adauga 1-2 linguri de unt, dar e optional.
Se pun feliile de carne inapoi in tigaie.
Se orneaza cu felii de lamaie si frunze de patrunjel.
Se serveste cald, cu garnitura si salata.
Incercati si voi friptura de vitel in stil italian.