Prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita

Prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita cu lamaie si foi

60 min

mediu

20 portii

Mai tineti minte prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita? O faceau mereu mamele, bunicile sau matusile noastre.
Prajitura Alba ca Zapada este o prajitura cu foi si crema de lamaie si se prepara destul de usor. E nelipsita de pe platourile de prajituri de sarbatori.
Reteta de prajitura Alba ca Zapada ne-a fost trimisa de Cati si ea s-a inspirat de aici.

Daca v-a placut, incercati si prajitura Alba ca Zapada cu crema de portocale sau prajitura Rigo Jancsi.

Prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita merita incercata!

Ingrediente prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita

Pentru foi
10 linguri de lapte
10 linguri de zahar
10 linguri de ulei
2 oua
1 lingurita de amoniac
500 – 550 g de faina (sau cat cuprinde)

Pentru crema
1 litru de lapte
8 linguri de faina
sucul si coaja de la o lamaie
6 linguri de zahar
200 g de unt
1 lingurita esenta de vanilie
nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare reteta prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita

Foile
Ouale se mixeaza cu zaharul. Se adauga cate o lingura de ulei si se mixeaza. Se adauga lapte. Se mixeaza.
Se adauga amoniacul si faina si se framanta un aluat.
Se imparte aluatul in trei bucati de marime egala.
Se intinde o foaie si se pune pe fundul tavii. Se coace pentru 5 minute la 180 de grade.
La fel se procedeaza si cu celelalte foi.

Crema
Se amesteca faina cu zahar, sucul si coaja de lamaie si esenta de vanilie.
Se adauga laptele si se fierbe pana cand se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca si se mixeaza cu untul.

Asamblarea
Se pune crema peste o foaie, se pune deasupra cealalta foaie, se adauga crema si iar o foaie.
Peste ultima foaie se adauga un strat de foaie si se presara nuca de cocos.
Se lasa la rece peste noapte, apoi se feliaza.

Prajitura Alba ca Zapada sau Lamaita e delicioasa!

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *