Pogacele cu chimen
Pogacele cu chimen
Pogacelele sunt noua moda la casa noastra 🙂 Dupa cele cu jumari,branza,cascaval,era si normal sa vina si versiunea cu chimen. Si daca mai stiti si alte variante sa-mi dati de stire ,ca sigur le voi incerca.
350 gr faina,cernuta
130 ml lapte caldut
50 ml de ulei vegetal
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
1 galbenus de ou
2 linguri de chimen
1/2 lingurita sare
1 albus de la ou (ptr uns)
Mod de preparare reteta Pogacele cu chimen
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul.Se lasa deoparte 5 minute,apoi se adauga faina,uleiul,sarea,chimenul si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).
Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum,intindem pe o suprafata de lucru pe care am presarat faina o foaie de 1 cm.O impaturim,iar o intindem si iar o impaturim.Trebuie sa fie impaturita de trei ori ,ca sa iasa straturile.
Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.
Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.
Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram seminte de chimen.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.
7 comentarii
Adina
Sunt perfecte,le fac si eu!
Mitinita MiniChefs
Eu din ce in ce mai des:))
Sisters'Kitchen
Ce draguteee sunt, nu am facut niciodata dar ne-ai facut o pofta!
Ps:Pasta de branza nu e trecuta la ingrediente:)
Mitinita MiniChefs
Grija,creeaza dependenta :)))Astea sunt fara branza,am pus doar chimen.Dar vad ca e trecut la modul de preparare 😀 sigur ca am dat copy paste :))) n-am editat eu bine. Multumesc de sesizare >:D<
Paula Gafitescu
Faine mai sunt, asa frumos crescute!! Si mie imi plac la maxim, eu am incercat si cu putina verdeata (leurda, spanac, ceapa verde) in ele si le-am uns cu crema de branza in momentul plierii. Au fost tare bune 😉
Mitinita MiniChefs
Am facut candva painici cu ceapa verde,deci stiu ca-s bune,dar cred ca cele cu leurda sunt cele mai tari!
Laura @ Transylvanian Kitchen
Sunt foarte bune! Facem si noi 🙂