
Pogacele cu branza reteta traditionala ardeleneasca
Pogacele cu branza. Cum se prepara pogacelele. Reteta de pogacele ardelenesti. Pogaci unguresti. Cum se fac pogacelele.
Una dintre retetele de care sunt cea mai multumita este cea de Pogacele cu jumari, fiindca a devenit reteta mea de baza pentru pogacele. De la aceasta reteta a mai fost doar un pas pana la pogacele cu branza.
Pentru reteta de pogacele cu branza aveti nevoie de ingrediente simple, iar aluatul poate fi framantat cu mana sau la masina de paine.
Pogacele cu branza ies foarte pufoase si straturile sunt foarte evidente.Este un aluat cu care se lucreaza usor si va recomand si voua aceasta reteta.
Va recomand si reteta de Samosa cu foi de placinta
Ingrediente Pogacele cu branza
350 gr faina,cernuta
130 ml lapte caldut
50 ml de ulei vegetal
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
1 galbenus de ou
200 gr branza (cas, cascaval)
50 gr crema de branza
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1 albus de la ou (ptr uns)
Mod de preparare reteta
In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga faina, uleiul, sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).
Dam casul pe razatoare sau il tocam la robot. Amestecam crema de branza si casul. Lasam putin cas deoparte pentru a presara deasupra pogacelelor.
Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum, intindem o foaie de 1 cm.
Se intinde o treime din pasta de branza si se impatureste de doua ori.
Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.
Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.
Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.
Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram cas ras.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.
Incercati si voi Pogacele cu branza.


17 comentarii
Laura @ Transylvanian Kitchen
Ce-mi plac pogacele astea! Face si ungurul meu 😀
Mitinita MiniChefs
Am vazut ce lucruri faine face! Bravo lui!
Paula Gafitescu
Faine de tot! Eu ador ‘aluaturile’ de tot felul 🙂
Mitinita MiniChefs
Si eu am inceput sa le dau de gust aluaturilor,mai mare dragul sa framant acum 🙂
Lubita Iancu
Trebuie sa le fac si eu ca prea frumos arata!!
Mitinita MiniChefs
La noi a devenit o obsesie deja:)) Trei saptamani la rand a avut maruntica mea pogacele la pachet 🙂
Ghiocel07
Foarte frumoase si sigur bune. Cu ce se poate inlocui casul dulce?
Mitinita MiniChefs
Cascavalul e ok,am facut si fara,doar cu chimen.
Amalia Lepsa-Grunfeld
Buna, as vrea sa incerc pogacelele de sarbatori. Ce fel de crema de branza ai folosit? Multumesc!
Mitinita MiniChefs
Sa le incerci,sa vezi ca vor crea dependenta 🙂 Am folosit Ceva Fin de la Delaco,dar merge orice fel de crema de branza. Daca te uiti sub reteta,vezi ca mai sunt si alte variante. Sarbatori fericite!
Amalia Lepsa-Grunfeld
Multumesc mult pentru raspuns! Am sa le fac, daca nu pe astea pe alea cu cas negresit. Sarbatori frumoase si tie!
Mitinita MiniChefs
Eu deja ma gandesc daca oare o merge si cu bucatele de bacon 🙂
Dorothea
Buna, imi place reteta, ma pregatesc sa o fac de cateva zile, dar as vrea sa va intreb daca merge si pt placinte? Multumesc
Mitinita
Buna. La placinte inca n-am incercat s-o folosesc, dar ti-o pot recomanda pe aceasta https://cartederetete.ro/aluat-pentru-placinte-sarate/.
Mihaela
Bună ziua
Problema e făina. Cred că se folosește din aia cu 000, nu de 650 sau alt fel. Am făcut cu 650 și mi-a ieșit una luat tare, care nu cred că are șanse să crească. Era bine să fi menționat asta în rețetă.
Adina
Cu orice fel de faina am facut, au iesit ok. A crescut aluatul?
Mihaela
Nu a putut să crească. Fiindcă mi-a ieșit tare. Iar ingredientele le-am pus exact cât scrie.