pogacele cu branza
Aluaturi,  Aluaturi sarate,  Pentru copii,  Retete romanesti

Pogacele cu branza reteta traditionala ardeleneasca

Pogacele cu branza. Cum se prepara pogacelele. Reteta de pogacele ardelenesti. Pogaci unguresti. Cum se fac pogacelele.

Una dintre retetele de care sunt cea mai multumita este cea de Pogacele cu jumari, fiindca a devenit reteta mea de baza pentru pogacele. De la aceasta reteta a mai fost doar un pas pana la pogacele cu branza.
Pentru reteta de pogacele cu branza aveti nevoie de ingrediente simple, iar aluatul poate fi framantat cu mana sau la masina de paine.
Pogacele cu branza ies foarte pufoase si straturile sunt foarte evidente.Este un aluat cu care se lucreaza usor si va recomand si voua aceasta reteta.

Va recomand si reteta de Samosa cu foi de placinta

Samosa cu foi de placinta

Ingrediente Pogacele cu branza

350 gr faina,cernuta
130 ml lapte caldut
50 ml de ulei vegetal
1 lingurita de zahar
1 lingurita de sare
1 cub de drojdie proaspata (25 gr)
1 galbenus de ou
200 gr branza (cas, cascaval)
50 gr crema de branza
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita sare
1 albus de la ou (ptr uns)

Mod de preparare reteta

In laptele caldut se adauga drojdia si zaharul. Se lasa deoparte 5 minute, apoi se adauga faina, uleiul, sarea si galbenusul de ou si se framanta un aluat elastic. Se pune aluatul deoparte, intr-un loc ferit de curent (eu il pun in cuptorul cu microunde).
Dam casul pe razatoare sau il tocam la robot. Amestecam crema de branza si casul. Lasam putin cas deoparte pentru a presara deasupra pogacelelor.
Dupa ce aluatul s-a dublat ca volum, intindem o foaie de 1 cm.
Se intinde o treime din pasta de branza si se impatureste de doua ori.
Intindem iar foaia si adaugam inca o treime si iar o impaturim. Mai repetam operatia inca o data.
Intindem o foaie de 1 cm si taiem pogacele cu o forma rotunda de fursecuri sau cu un pahar.
Punem pogacelele in tava si le lasam inca 15 minute sa creasca.
Ungem fiecare pogacea cu albus de ou batut si presaram cas ras.
Introducem tava in cuptorul preincalzit si le coacem cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc deasupra.

Incercati si voi Pogacele cu branza.

17 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.