
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata
Pasca poloneza cu glazura de ciocolata. Reteta de pasca poloneza. Pasca cu glazura de ciocolata. Reteta de pasca pentru Pasti. Desert cu branza. Cum se prepara pasca cu glazura de ciocolata? Deserturi pentru Pasti.
Pasca poloneza este un desert rafinat, perfect pentru sarbatori sau orice ocazie speciala. Cu un aluat fin, o umplutura cremoasa de branza si o glazura delicioasa de ciocolata, acest preparat imbina perfect aromele clasice ale unui desert traditional cu o nota moderna si decadenta.
Este o reteta delicioasa de pasca, care va cucereste prin gustul ei. Daca vreti sa incercati ceva diferit de Pasti, va recomand sa incercati reteta aceasta, o combinatie delicioasa de branza si ciocolata.
E usor de preparat si gasiti mai jos reteta video ca sa va ajute la pregatirea ei.
Vedeti si reteta de pasca fara aluat.
Ingrediente pasca poloneza cu glazura de ciocolata
75 g zahar
1 ou
100 g unt
150 g faina
150 ml lapte
2 linguri cacao Dr Oetker
1 plic praf de copt Dr Oetker
1 plic zahar vanilat Dr Oetker
1 plic zahar vanilat Bourbon Dr Oetker
Pentru umplutura
2 oua
500 g branza de vaci
150 g zahar
1 baton de vanilie Dr Oetker
1 lingura de faina
Pentru glazura
3 linguri de apa
3 linguri de cacao Dr Oetker
1 lingura de unt
4 linguri de zahar
Mod de preparare reteta pasca poloneza
Oul si zaharul se bat bine pana devin o compozitie omogena. Se adauga untul moale si se continua amestecarea pana la incorporare completa. Faina se cerne si se combina cu praful de copt, zaharul vanilat si cacaoa. Se toarna treptat laptele peste amestecul de ou si unt, apoi se adauga si ingredientele uscate. Se amesteca usor pana cand compozitia devine omogena.
Se pregateste o tava rotunda cu diametrul de aproximativ 26 cm, se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna trei sferturi din aluat. Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute. Intre timp, se pregateste umplutura de branza: intr-un bol incapator se combina zaharul, zaharul vanilat, ouale si branza. Se amesteca bine, apoi se adauga stafidele si faina, mixand pana cand se obtine o crema fina.
Dupa cele 12 minute, tava se scoate din cuptor, se intinde uniform umplutura de branza, apoi se toarna restul de aluat deasupra. Se coace din nou timp de 30-35 de minute, pana cand pasca este bine coapta. Dupa ce s-a racit, se indeparteaza cu grija hartia de copt.
Pentru glazura, se pun toate ingredientele intr-o cratita la foc mic si se amesteca pana cand se formeaza o crema fina si lucioasa. Dupa ce s-a racit usor, se toarna peste pasca racita. Rezultatul este un desert delicios, perfect pentru orice ocazie. Pofta buna!
Sursa reteta aici.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:

