Cum se face orezul pentru sushi
Multi m-au intrebat cum se face orezul pentru sushi, de aceea le vin in ajutor cu aceasta postare. Daca aveti o oala pentru orez e foarte simplu, daca nu, incercati aceasta metoda.
Puteti folosi orez pentru sushi, dar se poate folosi si un orez bun cu bobul rotund.
Dupa ce ati invatat cum se face orezul pentru sushi iata cateva retete la care il puteti folosi: sushi cu somon afumat, maki sushi, sushi picant cu ton. Oricum, retetele cu sushi nu se vor opri aici, din cand in cand voi posta si altele noi.
Ingrediente orez pentru sushi
400 gr orez cu bob rotund sau orez pentru sushi
500 ml apa
4 linguri de otet de orez
2 linguri zahar
1 lingurita sare
Mod de preparare reteta cum se face orezul pentru sushi
Se spala orezul in mai multe ape, pana cand apa este curata. Se lasa la inmuiat 10 minute.
Se pune orezul intr-o oala, se adauga apa si se da la foc. Primele 10 minute la foc mediu, cand incepe sa fiarba se da la foc mare cam 2 minute si se da iar la foc mediu. Cand a scazut apa si se vad gaurile in orez, se da la foc mic. Dupa 10 minute oprim focul si lasam inca 10 minute. Tot procesul se face cu capacul pus.
In cuptorul cu microunde, incalzim putin otetul si il amestecam cu zaharul si sarea, pana cand acestea se topesc. Orezul se pune intr-un bol, preferabil unul de bambus si se adauga incetul cu incetul otetul. Se amesteca cu o lingura de lemn sau de plastic, cu miscari usoare ca sa nu rupem boabele de orez.
Se amesteca pana cand se raceste si se gusta din cand in cand. Daca deja se simte otetul, nu mai trebuie sa adaugati.
La sfarsit, orezul va fi lucios.
Se foloseste in retetele favorite de sushi. Vedeti in video-ul de mai jos cum se prepara sushi:
https://www.youtube.com/watch?v=zIezIULIE9M
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.