
Chiftele pufoase
Chiftele pufoase. Cum se fac cele mai bune chiftele? Chiftele cu paine inmuiata in apa. Reteta de chiftele cu usturoi.
Pentru mine chiftelele au fost dintotdeauna chiftele, fara sa mi se para deosebite sau sa pot face o distinctie intre ele. Le preferam pe cele care aveau si legume, pe langa carnea tocata.
Dar, in ziua in care fiica mea cea mare mi-a pomenit de chiftelele facute de Nela (multam fain pentru reteta), a trebuit sa ma apuc si sa le fac exact ca ale ei. Nu pot sa zic ca mi-au reusit din prima. Ba nu erau destul de aromate, ba nu erau pufoase, dar mai ales de gust s-a plans. Nu reuseam sa il redau. Sa nu mai zic ca am primit si chiftele spre testat de la Nela, ca sa stiu cum sa-mi iasa.
Dupa mai multe incercari, am descoperit ca secretul lor e cat mai mult usturoi. Desi zic in reteta 4-5 catei (asa am primit reteta si asa o dau mai departe) , sa stiti ca puteti sa va faceti de cap. La o jumatate de kilogram de carne, pun o jumatate de capatana de usturoi. Dar voi puteti adapta dupa gusturile voastre.
Ingrediente:
500 gr carne tocata de porc
3-4 felii de paine
4-5 catei de usturoi
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta chiftele pufoase:
Se pregatesc ingredientele.
Feliile de paine se lasa la inmuiat in apa si se storc bine.
Usturoiul se curata si se zdrobeste.
Se pune carnea tocata intr-un bol si se amesteca cu painea, usturoiul si se adauga sare si piper negru proaspat macinat, dupa gust.
Se framanta bine pana se omogenizeaza compozitia de chiftele.
Se pune ulei in tigaie si se prajesc pe rand, fara a se inghesui in tigaie.
Se pot praji in tigaie, in baie de ulei, la cuptor si chiar si la air fryer.
Se servesc alaturi de garnitura preferata.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Falafel reteta de chiftele arabesti din naut
Chiftele cu ciuperci – reteta simpla, ieftina si rapida

