Friptura de rata la ceaun cu mamaliga si mujdei
Friptura de rata la ceaun. Friptura de rata cu mamaliga si mujdei. Rata la ceaun cu mamaliga si usturoi. Retete cu carne de rata.
Fripturile preparate la ceaun au un gust grozav si ne amintesc de mesele servite la bunici. Sunt gustoase, iar carnea frageda cade de pe os. Cred ca de la aceste fripturi se zice „buna de te lingi pe degete”.
Se face usor, cu doar cateva ingrediente, iar modul de preparare, dupa metoda bunicilor, rezulta intr-o carne frageda.
Tot asa prepar si friptura de cocos. De data aceasta am bagat o rata la ceaun si desi se putea servi fie cu o garnitura de cartofi sau cu o salata, am preferat varianta traditionala, cu mamaliga si mudjei.
Ingrediente:
o rata
o lingura de ulei
apa
1 lingurita de sare
Pentru mamaliga:
500 ml apa
100 gr malai
1 lingurita de sare
Pentru mujdei:
8 catei de usturoi
4-5 linguri de ulei
sare, dupa gust
Mod de preparare reteta Friptura de rata la ceaun
Rata se curata.
Se taie in bucati.
Se pun intr-un ceaun incapator si se rumenesc pe ambele parti in ulei, la foc mediu.
Se adauga o ceasca de apa, se da focul mic si se acopera cu un capac.
Cand scade apa, se mai adauga tot cate o ceasca, pana cand carnea e frageda.
Dupa ce s-a fragezit, se ia jos capacul si se lasa carnea sa se rumeneasca.
Cum se prepara mamaliga?
Se pune la fiert 500 de ml de apa cu o lingurita de sare.
Cand incepe sa fiarba apa, se adauga malaiul in ploaie si se amesteca cu un tel.
Se lasa pe foc pana cand incepe sa se desprinda de pe margine.
Cum se prepara mujdeiul?
Cateii de usturoi se curata si se piseaza sau se zdrobesc.
Se adauga sare si ulei, cate putin, amestecand ca la maioneza, pana cand se formeaza o pasta.
Se adauga cate linguri de apa rece si se amesteca.
Carnea se serveste alaturi de mamaliga si mujdei.
Pofta buna!
recomand si aceste retete:
Cocos la ceaun cu mamaliga si usturoi