![](https://i0.wp.com/cartederetete.ro/wp-content/uploads/2014/10/Frigarui-marocane.jpg?resize=1000%2C532&ssl=1)
Frigarui marocane
Una dintre caracteristicile bucatariei marocane este multitudinea de condimente folosite si felul in care sunt combinate. Si pentru a ne acomoda cu aceste gusturi, este bine sa incepem cu ceva simplu, cum sunt aceste Frigarui marocane.
Combinatia de condimente este interesanta si nu foarte incarcata, cum veti intalni la alte preparate marocane.
Recomand sa incercati si frigaruile grecesti cu marar
Ingrediente Frigarui marocane
500 g piept de pui
2 linguri de suc de lamaie, proaspat stors
1 lingura ulei
2 catei de usturoi
1 lingurita boia de ardei dulce
1/2 lingurita chimion
1/4 lingurita curcuma
1/4 lingurita fulgi de ardei iute
1/4 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
1/8 lingurita ghimbir pudra
1/8 lingurita scortisoara
Mod de preparare Frigarui marocane
Pieptul de pui se spala si se taie in bucati egale de 2 cm.
Amestecam restul ingredientelor intr-un bol si apoi adaugam bucatile de pui. La lasam la marinat peste noapte sau cel putin 20 de minute.
Le punem pe betigase. Daca folosim betigase din lemn, acestea trebuie lasate in apa rece in prealabil, pentru a nu se arde.
Le facem pe gratar sau pe flacara de la aragaz, dar in acest caz betigasele trebuiesc tinute in mana. Se fac repede si nu veti murdari aragazul.
Se servesc cu garnitura de orez si salata.
Incercati si voi Frigarui marocane
![](https://i0.wp.com/cartederetete.ro/wp-content/uploads/2014/10/Muratura-cu-gogonele-si-ceapa-6.jpg?resize=75%2C75&ssl=1)
![](https://i0.wp.com/cartederetete.ro/wp-content/uploads/2014/10/ciocolata-de-casa.jpg?resize=75%2C75&ssl=1)