Muratura de gogonele cu ceapa
Muratura de gogonele cu ceapa
Am vazut pe bucataras.ro o reteta de-a Roxanei si am si plecat la cumparaturi. Mai intai, am observat denumirea, Hasca, pe care nu o mai auzisem, ca apoi sa ma documentez putin si sa vad ca seamana cu Ciolomada.
Ingrediente Muratura de gogonele cu ceapa
2 kg de gogonele
2 kg de ceapa rosie si alba
2 kg de castraveti
100 g sare grunjoasa
500 ml otet 9 grade
500 ml apa
hrean si crengute de cimbru
Mod de preparare reteta
Spalam gogonelele. Ceapa o curatam de coaja si taiem capetele castravetilor. Spalam ceapa si castravetii.
Montam pe Salad Chef feliatorul, punem legumele pe dispozitivul de protectie si taiem legumele rondele.
Punem toate legumele intr-un bol si amestecam impreuna cu sarea. Lasam peste noapte.
A doua zi stoarcem legumele de zeama lasata. Amestecam otetul cu apa si punem sare dupa gust.
Pe fundul fiecarui borcan asezam o bucata de hrean si cateva crengute de cimbru. Umplem borcanele cu muratura si turnam deasupra otetul.
Se inchid bine borcanele si se pastreaza la loc racoros.
Nu doar am incercat o reteta noua, ci si un gadget tare de tot. Este vorba de Salad Chef, de la iteleshop.ro, care scurteaza considerabil timpul petrecut la bucatarie. Trebuia sa scriu cu majuscule considerabil, feliaza totul atat de rapid si egal, ca dupa ce il folosesti te intrebi cum de ai trait pana acum fara asa aparat. Si mi s-a parut perfect pentru reteta pe care vroiam sa o incerc. Multumesc bucataras.ro pentru noua jucarie, ea a devenit indispensabila.
Va las sa va uitati si sa va convingeti singuri. Nu lasati numele sa va pacaleasca, este un gadget foarte versatil, se poate folosi la supe, aperitive, mancaruri si chiar deserturi, nu doar la salate.