pasta de naut cu ceapa rosie
Aperitiv,  Bucataria internationala,  De post,  Legume,  Mic Dejun,  Salate,  Vegetariene

Pasta de naut cu ceapa rosie – reteta simpla si gustoasa

Pasta de naut cu ceapa rosie. Pasta de naut. Pasta de naut cu castraveti murati. Reteta pasta de naut. Reteta cu naut. Gustare sanatoasa. Reteta rapida cu naut. Pasta de naut cremoasa. Naut cu maioneza. Reteta cu naut si mustar. Reteta cu naut si ceapa. Reteta de pasta de naut pentru tartine.

Pasta de naut este o alternativa delicioasa si sanatoasa la pateul clasic, fiind perfecta pentru tartine, sandvisuri sau chiar ca dip pentru legume proaspete. Reteta de astazi aduce un plus de savoare datorita combinatiei de ceapa rosie, castraveti murati, maioneza si mustar, echilibrate de sucul de lamaie si condimente.

Aceasta pasta de naut  este ideala pentru un mic dejun rapid, o gustare sanatoasa sau chiar pentru un aperitiv la o masa festiva. Simplu de preparat si plin de savoare, acest preparat va deveni cu siguranta unul dintre preferatele tale!

Ingrediente necesare pentru pasta de naut cu ceapa rosie:

Nautul: Este baza pastei de naut, fiind o sursa excelenta de proteine vegetale, fibre si minerale. Nautul poate fi folosit din conserva sau fiert acasa, daca doresti sa-l prepari mai proaspat.

Ceapa rosie: Adauga un gust usor dulceag si o textura crocanta pastei, fiind perfect echilibrata de celelalte ingrediente. In plus, ceapa rosie aduce un aport de vitamine si antioxidanti.

Castraveti murati: Castravetii murati dau un contrast acru si crocant, care completeaza perfect savoarea pastei de naut si ii ofera un gust mai proaspat.

Maioneza: Contribuie la o textura cremoasa si ajuta la omogenizarea ingredientelor. Daca doresti o optiune mai usoara, poti inlocui maioneza cu iaurt grecesc. Daca tii post, prepara o maioneza din lapte de soia sau  aquafaba

Mustarul: Adauga un strop de savoare si intensifica gustul pastei, oferind o nota de usor picant.

Sucul de lamaie: Imbunatateste aroma si ofera un contrast proaspat cu ingredientele mai grase si mai intense.

Sare si piper: Condimentele de baza care pun in valoare toate celelalte ingrediente.

pasta de naut cu ceapa rosie

Sfaturi pentru cea mai buna pasta de naut:

Pentru o textura mai cremoasa, se poate adauga o lingura de ulei de masline.

Daca pasta este prea densa, se poate adauga putina apa sau zeama de la naut.

Pentru un gust mai intens, se poate adauga un catel de usturoi pisat.

Beneficiile Salatei de Naut

Bogata in Nutrienti: Nautul este o sursa excelenta de proteine vegetale, fibre, fier si vitamine din complexul B.

Sustine Digestia: Datorita continutului ridicat de fibre, aceasta salata ajuta la o digestie sanatoasa.

Versatilitate: Poate fi adaptata in functie de preferintele personale; adauga avocado, ardei gras sau chiar masline pentru un plus de savoare.

Ingrediente:

1 conserva de naut (400 g)
1 ceapa rosie
6 castraveti murati, mici
2 linguri de maioneza
1 lingurita de mustar
1 lingura de suc de lamaie
marar
Sare si piper, dupa gust

Mod de preparare reteta pasta de naut cu ceapa rosie:

Se pregatesc ingredientele.Nautul se scurge bine si se clateste sub jet de apa rece. Ceapa rosie si castravetii murati se toaca marunt.

Nautul se paseaza cu o furculita sau un zdrobitor de cartofi, pana cand se obtine o pasta omogena, dar usor texturata.

Se incorporeaza ceapa rosie, castravetii murati, maioneza, mustarul si sucul de lamaie. Se amesteca bine pana la omogenizare.
Se adauga sare si piper dupa gust, apoi se amesteca din nou.

pasta de naut cu ceapa rosie

Pasta de naut poate fi servita imediat pe paine prajita, alaturi de legume proaspete sau chiar ca umplutura pentru sandvisuri.

Este o alegere ideala pentru o masa rapida, sanatoasa si plina de gust. Este perfecta pentru picnicuri, mese de pranz sau ca o garnitura la cina. Incearca aceasta reteta simpla si delicioasa si bucura-te de beneficiile sale nutritionale!

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Samosa cu legume reteta de aperitiv indian

Samosa cu legume

Salata de ciuperci reteta de aperitiv gata in cateva minute

salata de ciuperci

Oua umplute cu pui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.