Maioneza de post din aquafaba (lichid din conserva de naut)

maioneza de post din aquafaba

1 min

simplu

1 portii

Maioneza de post din aquafaba este o reteta de maioneza gata in cateva secunde, pregatita la mixerul vertical. E ideala pentru cei care tin post, pentru cei care nu vor sa stea prepare maioneza cu lingura de lemn sau cei care nu vor sa consume ou crud.
Aquafaba este lichidul de la conserva de naut, care se poate folosi in locul albusului de ou. Dupa ce am facut o mica cercetare, am aflat ca se poate folosi la retetele de mousse, pavlova, glazura regala, ba chiar si la unt vegetarian. Vedeti aici mai multe despre cum se poate intrebuinta.
Pot sa va spun ca nu aveam mari asteptari de la reteta de maioneza de post din aquafaba, dar m-a surprins prin gustul ei. Delicioasa si inlocuieste cu succes maioneza din comert.
Maioneza de post din aquafaba este usor de preparat si e gata in doar cateva secunde. Daca doriti, se mai pot adauga diferite arome cum ar fi: usturoi pudra, chili, boia, piper sau suc de lamaie.

Se poate folosi la sosuri de salate sau la orice preparat folositi maioneza. Se combina bine cu legume, cum ar fi ciuperci, varza sau cartofi, dar si cu pastele pentru o salata de paste.

Vedeti aici cum se prepara maioneza de post cu lapte de soia.

cum se face maioneza de post

Ingrediente maioneza de post din aquafaba

200 ml ulei
50 ml aquafaba
1 lingurita de mustar
sare, dupa gust

Mod de preparare reteta maioneza de post din aquafaba

Uleiul, aquafaba, mustarul si sarea se pun in recipientul inalt al mixerului vertical.

Se introduce mixerul vertical in recipient, fara a il porni.

Cand e la baza se porneste si se ridica incet in sus, pe masura ce se ingroasa compozitia.

Se mixeaza, tot urcand, pana cand se termina compozitia.

Daca incercati si voi maioneza cu aquafaba, va astept cu impresii aici sau pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.