Desert

Kataif

For English version see the highlighted part of the recipe

Dupa ce am vazut cataiful la Edith Francu mi-am zis ca nu e asa de greu…aveam eu impresia ca e un desert complicat, dar cum ea a facut poze pas cu pas, am vazut ca e de fapt foarte usor. E un desert de efect asa ca merita incercat! Tocmai de aceea am facut si eu un tutorial cu toti pasii.poate va tentez si eu pe voi.

Kataif is a Turkish/Greek dessert and this is the easy version.

Ingrediente:
200 gr de fidea subtire – 200 gr vermicelli
1 cup zahar (250grame) – 1 cup sugar
250 ml apa – 250 ml water
2 bucati de cardamon – 2 cardamon pods
putin ulei ptr uns tava (initial trebuia unt,dar eu am uitat si era greu de pus dupa) – butter for the tray
250 ml frisca lichida – 250 ml whipped cream

Se aseaza fideaua in tava,dupa ce in prealabil s-a uns cu untul topit sau se pune uleiul deasupra daca ati uitat de unt ca mine. Am folosit o tava pentru rulada.
Place the vermicelli in the tray, I use the one for the jam rolls. I forgot to add the butter first,so I sprinkled some oil. It worked fine.

Se da tava la cuptorul preincalzit si se lasa sa se rumeneasca.
Place the tray in the preheated oven and let the vermicelli brown.

Se face un sirop din zahar,apa si cardamon.
Make a syrup from sugar,water and cardamon.

Se scoate cardamonul si se toarna fierbinte peste fideaua rumenita.
Remove the cardamon pods and pour over the browned vermicelli.

Intre timp se bate frisca si se adauga  peste jumatatea din fidea.
Meanwhile,whip the cream and add  over half of the vermicelli.

Se acopera cu cealalta jumatate de fidea rumenita.
Put the other half on top of it.

Se taie in patrate sau dreptunghiuri.
Slice in squares and rectangles and serve.

18 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.