Sarmale de post in frunze de stevie

sarmale de post in frunze de stevie

Sarmale de post in frunze de stevieReteta de sarmale de post. Sarmale de post cu ciuperci.

Sarmalele de post in frunza de stevie sunt o varianta delicioasa si sanatoasa a renumitelor sarmale traditionale. Aceasta reteta este perfecta pentru cei care tin post sau pur si simplu doresc sa incerce o alternativa vegetala a acestui preparat traditional.

Frunza de stevie este bogata in nutrienti si fibre, fiind o optiune ideala pentru a inlocui frunzele de vita de vie sau varza obisnuite. Aceste sarmale de post sunt la fel de gustoase si aromate ca cele traditionale, iar combinatia de orez, legume si condimente va cuceri pe toti care le gusta.

In plus, aceasta reteta este usor de preparat si poate fi adaptata in functie de preferintele personale. Poti adauga diverse legume sau condimente pentru a personaliza sarmalele dupa gustul tau.Incearca acum sa prepari aceste sarmale de post in frunza de stevie si savureaza o delicatesa vegetala delicioasa si hranitoare!

Ingrediente:

400 gr ceapa alba
250 gr orez
2 morcovi mari
350 gr ciuperci fierte
1 ardei gras
1 conserva de rosii taiate
50 ml ulei
cimbru
sare si piper
frunze de stevie
bors, dupa gust

Mod de preparare reteta sarmale de post in frunze de stevie

Se spala frunzele de stevie si se taie cotorul. Se oparesc si se lasa deoparte.
Orezul se spala si se opareste
Se pregateste umplutura: se toaca ceapa, morcovii, ardeiul gras, usturoiul si ciupercile si se calesc in ulei pana se inmoaie.
Se adauga orezul, sare, piper, cimbru si se amesteca.
Se ia cate o frunza de stevie si se pune o lingura de umplutura in mijloc.
Se ruleaza frunza in asa fel incat umplutura sa ramana in interior.
Se pun sarmalele intr-o oala de jur imprejur, cu partea impaturita in jos. Pe fundul oalei se pot pune frunze de stevie.
Deasupra se toarna rosiile si borsul si se completeaza cu apa, cat sa acopere sarmalele.
Se fierb o ora si jumatate la foc mic.
Se servesc cu mamaliga si ardei iuti si daca nu tineti post, se poate adauga si smantana.
Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Sarmale de post cu pasat si orez

sarmale de post cu pasat si orez

Ardei umpluti cu carne tocata

Ardei umpluti cu carne tocata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.