Salata de pastai cu maioneza si usturoi
Salata de pastai cu maioneza Salata de fasole galbena cu maioneza si usturoi. Salata de fasole verde cu maioneza si usturoi. Reteta salata de fasole pastai cu maioneza.
Aceasta reteta simpla si usor de preparat este potrivita pentru a fi servita ca garnitura sau ca un preparat principal, insotit de o felie de paine proaspata. Cu siguranta va fi apreciata de intreaga familie si va deveni una dintre preferatele tale!
Fasolea verde sau galbena este o sursa bogata de fibre si antioxidanti, iar maioneza adauga o textura cremoasa si o aroma bogata salatei. Este un aperitiv perfect pentru o masa de vara alaturi de familia si prietenii, dar buna si se pus pe mesele de sarbatoare.
Ingrediente necesare:
Fasole pastai;/strong; – poate fi fasole galbena sau verde, proaspata, congelata sau din conserva.
Maioneza – poate fi maioneza facuta in casa, cu lingura de lemn sau la blender, dar se poate folosi si cea din comert. De asemenea, se poate prepara si cu maioneza de post (din lapte de soia sau cu lichidul de la conserva de naut)
Usturoi – eu am folosit usturoi proaspat, zdrobit si il recomand, dar la nevoie se poate prepara si cu usturoi pudra. Totusi, gustul nu va fi acelasi
Condimente – am pus sare si piper negru proaspat macinat, dar se mai poate adauga si marar proaspat, tocat marunt.
Se poate prepara si in varianta de post, daca pregatiti o maioneza din lapte de soia sau aquafaba.
Ingrediente:
500 gr fasole pastai
3 catei de usturoi
maioneza
sare, dupa gust
piper negru, proaspat macinat
Mod de preparare reteta Salata de pastai cu maioneza:
Se pregatesc ingredientele.
Fasolea se curata, se spala si se pun la fiert in apa cu sare.
Se scot si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Dupa ce s-au racit, pastaile se taie marunt.
Se adauga maioneza, usturoiul zdrobit si se potriveste de gust cu sare si piper.
Se amesteca.
Se da la frigider ca sa se combine aromele, apoi se serveste.
Pofta buna!