Ciulama cu ciuperci de padure
Ciulama cu ciuperci de padure
Ziua in care eu gatesc ceva traditional merita sa fie declarata o zi speciala si cum tema de astazi este ciulamaua, apoi merita sa aiba ziua ei ? Ziua de astazi sa o treceti in calendar,26 octombrie – Ziua (Inter)nationala a Ciulamalei. Si nu orice fel de ciulama, musai sa fie cu ciulama cu ciuperci de padure. Dar de ce inter(nationala)? Pai,nu doar noi o avem si cum eu am tras cu ochiul la rusi si la polonezi,am ales sa fac reteta asta fara faina. Si mai erau altele unde aparea vinul alb la ingrediente,si aia imi suna tare bine.
Recunosc ca asta e prima oara ca fac ciulama si desi poate vi se pare o reteta banala, eu cred ca merita atentie din partea noastra. Sa mai luam o mica pauza de la retete sofisticate si mai altfel (note to myself) si sa apreciem si lucrurile „marunte. Pentru ca nu toti cititorii de bloguri se vor si inspira neaparat, se vor uita, dar tot ceva simplu vor gati. In aceasta vacanta am fost cam surprinsa sa aud atata lume zicand ca nu mai stiu ce sa gateasca. Poate am uitat noi sa ne uitam si la mancarurile simple? Oare suntem asa de plini de noi ca din tiramisu, mascarpone si altele nu ne mai scoti? No, ia sa facem bine si sa apreciem si ciulamaua…printre altele
Ingrediente Ciulama cu ciuperci de padure
250 gr de ciuperci de padure, fierte
o ceapa, mijlocie
3 – 4 linguri de smantana
1/4 lingurita de usturoi granulat
1/2 lingurita de marar uscat
sare si piper negru proaspat macinat
patrunjel proaspat
Mod de preparare reteta
Ceapa se curata si se taie cubulete.
Ciupercile mai mari le taiem in bucati.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat punem o lingura de ulei. Adaugam ceapa si o calim la foc mic.
Adaugam ciupercile,le calim cam cinci minute, apoi adaugam usturoiul granulat si mararul.
Amestecam, apoi punem smantana, pe care o amestecam in prealabil intr-un bol.
Lasam sa se incalzeasca si smantana, dar focul sa fie mic. Adaugam patrunjelul tocat si servim cu o mamaliguta.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
26 comentarii
Andreea Denisa
Buna ciulamaua mai ales cu ciuperci de padure!! happy Ciulama’s day :))
Mitinita MiniChefs
Happy Ciulama Day!
lauralaurentiu
Buna si adevarata! Maine sa postam o ciulama cu… altceva, zic, asta numai ca sa avem ceva publicat in fiecare zi :P.
Mitinita MiniChefs
Pai daca m-am pornit cu ciulamalele o sa incerc si alte combinatii 🙂
Rocsy Ciobanu
O bunatate este ciulamaua cu ciuperci de padure..Pup!
Mitinita MiniChefs
Cu ciuperci de padure e chiar buna 🙂
adnia
Happy Ciulama’s Day!
Mitinita MiniChefs
La fel si tie!
Elena Toma
M-ai dat gata, mai ales ca eu cu ciupercile de padure avem o relatie lunga de iubire!
Mitinita MiniChefs
La fel si eu 🙂 Nu ma mai satur de ele.
pansy
Nu stiu ce poate fi mai bun decat ciupercile de padure ! Pupu-te ciulamatos!
Mitinita MiniChefs
Asta-i cea mai tare pupare :))))
Iuliana
No, eu n-am avut de pădure, am avut numa’ de supermarket, dar tot surori de ciulama se cheama ca suntem! :))
Happy ciulama’s day!
Mitinita MiniChefs
Clar ca suntem surori ciulamatoase :))
Brindusa
Buna ciulamaua! Nici eu n-o fac prea des, ca nu-mi place prea mult sosul cu faina. O sa incerc reteta ta.
Mitinita MiniChefs
Dar eu ca am facut-o pentru prima oara :))
Boabe de Cafea
Ciulamaua asta cu ciuperci de padure e super-gustul e foarte pronuntat. Parca simt gustul daca inchid ochii!
Mitinita MiniChefs
Ce zici sa fi pus si niste ciuperci uscate 🙂
Postolache Violeta
Traiasca ciulamaua!
Mitinita MiniChefs
Viva Ciulamaua!
Ioana T
Ciulamaua la putere;)Era o reclama parca cu puterea ursului, eu azi zic:Ciulamaua puterea blogerilor;)
Mitinita MiniChefs
Sa ne traiasca ciulamaua!
Cerasela Badr El-Din
Tare buna ciulamaua ta n-as lasa farfuria din mana nici macar pentru a mea 😀
Mitinita MiniChefs
Asta da compliment :))
FLORY
Ciulamaua cu ciuperci e preferata mea,arata grozav,parca as mai manca o portie ! 🙂
Mitinita MiniChefs
Acuma ca i-am dat de gust tot as face 🙂