Kimchi Bokumbop
For English version scroll down
In coreeana,bokum inseamna prajit sau calit,iar bop inseamna orez alb fiert. Si cu acest orez sunt multe multe variante,se poate adauga si carne,un ou prajit deasupra,ceapa,usturoi,sos de soia,ulei de susan…De aceasta data am ales sa il fac numai cu kimchi si orez. Se foloseste orez gatit cu o zi in urma si care a stat la frigider,astfel e mai usor de prajit.
Daca vreti sa incercati kimchiul gasiti AICI cum se face cu ingrediente autohtone.
Ingrediente:
2 cani de orez facut cu o zi in urma
1 cana de kimchi
1 lingura ulei
cateva picaturi de ulei de susan (optional)
Ingredients:
2 cups day old rice
1 cup kimchi
1 T oil
a few drops sesame oil (optional)
Heat up the oil in a nonstick pan or in a wok. When heated up,add the kimchi and heat through.
Add the rice and keep stirring until it’s mixed well. Add a little kimchi juice if needed.
When ready,add a few drops of sesame oil.
8 comentarii
felis
Arata bine, dar nu nu am mancat niciodata!.. Cum o fi? Multumim de reteta..
Mitinita
Nici tu n-ai somn?:)) Tot ma gandesc ca maine-i duminica,dar nu-i. Daca dai click pe linkul cu kimchi o sa vezi ce usor e de facut. E iute,dar se poate controla cat de iute sa-l faci.Si maruntelele mele il mananca,de fapt fura borcanul din frigider. Pup si sa ai un weekend placut.
ElenaMitro
bine arata si bine suna, sigur mi-ar place, o sa ma mobilizez sa incerc reteta…te pup!
Licuta Marin
Tare bine mai arata!!!O sa incerc si eu kimchiul asta, ca pare tare bun:)!Pup!
DiaMar-bucataria galbena
Arata foarte bine.Copila mea este fan orez.Te pup!
Mitinita
Licuta,astept impresii. Puszi
Mitinita
Diamar,ale mele sunt fan kimchi,mananca in combinatie cu orice:))
Mitinita
Elena,daca iti place iutele precis o sa fie pe gustul tau.