Gem de capsuni reteta fara conservanti din doar 3 ingrediente
Gem de capsuni. Cum se face gemul de capsuni fara conservanti? Reteta clasica de gem de capsune. Gem de capsune fara adiviti.
Gemul de capsuni este o delicioasa si aromata conserva din fructe proaspete si zemoase de capsuni. Are o culoare rosie intensa si o textura fina, dulce si putin acra in acelasi timp. Este ideal pentru a fi savurat pe paine prajita, clatite sau pentru a fi adaugat in produse de patiserie. Umplutura bogata si intens aromata de capsuni face ca acest gem sa fie un deliciu in orice moment al zilei. Este foarte bun si combinat cu rubarba sau menta.
Capsunile sunt fructe delicioase, aromate si pline de vitamine care sunt adorate de multi oameni din intreaga lume. Aceste fructe de vara au o culoare rosie stralucitoare si un gust dulce-acrisor, perfect pentru a fi consumate proaspete sau folosite in diverse retete.
Capsunile sunt bune nu doar pentru gustul lor delicios, ci si pentru beneficiile pe care le aduc sanatatii noastre, fiind bogate in antioxidanti, vitamina C, fibre si alte substante nutritive importante. Indiferent daca le mancam asa cum sunt, le folosim in budinci, prajituri sau smoothie-uri, capsunile sunt mereu o alegere sanatoasa si delicioasa.
Ingrediente
2 kg capsuni proaspete
1 kg zahar
zeama de la o lamaie
Mod de preparare reteta gem de capsuni
Se spala capsunile si elimina coditele.
Se pun intr-un vas mare si se adauga zaharul si zeama de lamaie.
Se lasa capsunile la macerat pentru aproximativ 1-2 ore sau pana cand zaharul s-a topit complet.
Se pune vasul pe foc si se fierbe amestecul la foc mediu, amestecand constant.
Dupa ce incepe sa fiarba, se scade focul si se lasa gemul sa fiarba incet, amestecand din cand in cand. Se indeparteaza spuma
Dupa aproximativ 30-40 de minute, cand gemul a ajuns la consistenta dorita, se indeparteaza vasul de pe foc.
Se toarna gemul fierbinte in borcane sterilizate.
Se inchid ermetic, se intorc invers pentru 2 minute si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, eventual sub o patura.
Se depoziteaza in camara.
recomand si aceste retete:
Gem de caise reteta de gem de caise fara conservant
Peltea de gutui reteta traditionala de jeleu de gutui