Vinete si dovlecei la borcan

Vinete si dovlecei la borcan

Vinete si dovlecei la borcan Conserva de dovlecei si vinete Vinete si dovlecei conservate pentru iarna

M-am inspirat de la  Bunica,cu siguranta voi repeta reteta si tare ma bate gandul sa o incerc cu ulei de masline extra virgin,deci vor urma noi combinatii.

 

Pregatind aceasta conserva, ne vom bucura si pe timp de iarna de gustul legumelor.

Incercati si Salata de ardei iuti cu ceapa pentru iarna fara conservant

Salata de ardei iuti cu ceapa fara conservant

Ingrediente vinete si dovlecei la borcan

1 vanata
1 dovlecel
2 catei de usturoi
patrunjel
ulei
2 parti apa
1 parte otet
sare

Mod de preparare reteta

Se curata vinata si dovlecelul. Se taie rondele si se prajesc. Le-am prajit in cuptor in tigaia antiaderenta, astfel nu au iesit uleioase.
Se aseaza intr-un borcan astfel: un rand de vinete, un rand de dovlecei,usturoi taiat marunt,patrunjel si se repeta pana se umple borcanul. Ultimul rand sa fie de patrunjel.
Se face o solutie din sare, o parte otet si doua de apa. Se incalzeste putin sa fie calduta.
Se toarna intr-un borcan sterilizat si se pune borcanul in camara.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

20 comentarii la “Vinete si dovlecei la borcan”

    1. Iarna trecuta le-am mancat ca si aperitiv,nu e neaparat muratura,iar anul acesta vreau sa incerc varianta cu ulei de masline si mai mult usturoi.

  1. Vinetele si dovleceii sunt preferatele mele, ce bine ca acum stiu cum sa le pastrez pentru iarna!
    pupici si imbratisari,
    Andra

  2. Stiu ca aceasta combinație fermentteaza foarte ușor…mă miră faptul că nu ai fiert borcanele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.